Автор
Евелин Попадийна

Прави чудеса с красотата и здравето: Ето как да използвате рициново масло за всяка част от тялото

Днес ви даваме съвети как и за какво можете да използвате рициновото масло:

Ако приемате сутрин по 5 капки от маслото, алергиите изчезват.

При охлузвания и натъртвания – масажирайте с маслото върху раните, за да изчезнат. Ако си контузите крака, направете превръзка с маслото и оставете през нощта, на сутринта ще е отшумяло.Масажирайте корема и бедрата последните два месеца от вашата бременност, за да предотвратите появата на стрии.При загуба на слух – няколко капки рициново масло в ухото.

Малко рициново масло и сода избелват кафявите петънца по тялото.

Ако имате очна алергия, втривайте маслото на клепачите преди сън.

При болки в гърба – мажете веднъж седмично.4 дни мазане с маслото и брадавиците изчезват.

Спирате да хъркате след 2 седмично лечение с рициново масло върху корема.

Ужилване на пчела бързо преминава след масажиране с маслото.

Косата започва да расте по-бързо при масаж с масло в продължение на 20 минути преди да измиете с шампоан.Ето как можем да си правим компреси с рициново масло:
Купете си студено пресовано масло. Вземете си найлон, марля или памучен плат, тензух, термофор и хавлиена кърпа. Кожата почистете добре с разтвор от сода за хляб преди да направите компреса. Напоете марлята в добре затоплено масло и я сложете върху засегнатото място. Покрийте с найлона и поставете термофор отгоре. Завийте с хавлиената кърпа и оставете компреса да подейства поне 1 час без да се движите. Можете да го правите 40 дни. Ако рициновото масло замирише или промени цвета си при затопляне, го сменете с ново.