Автор
Антония Михайлова

Тайните на кабаретните актриси, превърнали ги в кралици на съблазняването

Вече няколко години всеки ден в 19 часа на площад Бланш в Париж "Червената мелница" (на френски "Мулен Руж") разтваря искрящите си крила, за да отбележи поредното дългоочаквано начало на известното в цял свят кабаретно шоу. 

Класическото кабаре на Париж е построено през 1889 г. и веднага се превръща в една от атракциите на френската столица. Определено сте чували за най-известния номер от програмата - огненият танц кан-кан,. Като цяло концепцията за костюмите на момичетата на кан-кан през годините остава непроменена от близо 150 години - тесен корсет, пола с пухкави волани, украса за глава, чорапи с жартиери и елегантни обувки на висок ток.

Мулен Руж
Мулен Руж

През 20-ти век стандартите за красота обаче се променят бързо. Докато в края на 19-и век младите дами все още изглеждат скромно на външен вид, то в началото на 20-ти тоалетите им започват да стават все по-разголени и предизвикателни.

Но каквото и да създават дизайнерите на костюми и гримьорите, идеалните пропорции на танцьорките са първото нещо, което хваща окото. Дългокрака, стройна, стегната - така изглежда стандартният артист. Закръглените ниски момичета нямат място в кабарето. Всички красавици трябва да бъдат еднакви не само на ръст и тегло, но дори по обем и форма на гърдите.

Танцьорки
Танцьорки

Танцът продължава около 8 минути, като през цялото това време вниманието на публиката е насочено към ефектните трикове, пищните фигури и ярките, предизвикателно фриволни тоалети.

Представете си - седите на представление и гледате как танцьорките с весели писъци и викове въртят "циганското колело" или правят шпагатите в скок. Трудно е за вярване, но всеки от костюмите им тежи над 10 кг! Момичетата не са подминати дори от факта, че за създаването на тоалета се използват редица пластове материи - все пак само за една пола са необходими няколко десетки метра плат.

Мулен Руж
Мулен Руж

Едно от най-провокативните танцови движения в кан-кан е навеждането напред с повдигната пола с гръб към публиката. В този момент зрителите могат да видят напълно детайлите на дантелените панталонки под роклите. Изпълнителките на кан-кан носят предимно бяло бельо, украсено с волани, което контрастира с черните чорапи. Прочутата La Goulue - сценично име на Луиз Вебер (1866-1929 г.), френска танцьорка на кан-кан, която е била звезда на Мулен Руж, е носела такива панталонки с избродирано голямо сърце. В съчетание с таланта ѝ подобно творческо решение ѝ помага да спечели още повече зрителски симпатии.

През 21-ви век традиционните панталонки са заменени от модерно бельо - днес танцьорите на кан-кан изпълняват танца по прашки, което, разбира се, само добавя доза сексапил към представлението.

Мулен Руж
Мулен Руж

Когато говорим за Мулен Руж, не можем да пренебрегнем облика на хубавиците. Лъчезарно усмихнати, гологърди артистки, обградени от червени и розови пера, се движат красиво по сцената. Малко хора знаят, но докато всяка една от тях излъчва радост на сцената, зад кулисите момичетата са принудени да се подлагат на строги диети и сериозна физическа подготовка. Както казахме вече, по време на представлението те носят около 10 килограма върху себе си, включително и тежката украса от пера.

Всички момичета в Мулен Руж работят под псевдоними. Никой не знае истинските им имена. Изборът на псевдоним е привилегия, достъпна само за топ мениджърите на кабарето. Танцьорката може да откаже предложената опция само веднъж, ако иска друга. Вторият път, по един или друг начин, тя ще трябва да приеме вече определеното ѝ име, което ще остане с нея до края на работата ѝ в Мулен Руж.

Стриптийзът, който в САЩ уважават повече от театъра
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Стриптийзът, който в САЩ уважават повече от театъра

Автор Woman.bg

Независимо от трудностите, през които звездите на Мулен Руж преминават, факт е, че животът и професията на кабаретните танцьорки са вдъхновяващи по много начини. Въпреки че целта им не е точно да съблазняват мъжета, а да забавляват публиката, има много неща, които всяка една уважаваща себе си дама може да научи от тях. Ето няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни: 

1. Вярвайте в себе си

Кабаретните танцьорки излъчват увереност и смелост. Вярвайте в своите качества и умения, за да привлечете вниманието на другите. 

2. Грижете се за себе си

Танцьорките изглеждат страхотно, защото се грижат за своето тяло и външен вид. Поддържайте активен начин на живот и следете хигиената си. 

Мулен Руж
Мулен Руж

3. Научете се да се движите грациозно

Танцьорките са майстори в изящните движения. Започнете с някои танци или йога. За да подобрите координацията и гъвкавостта си, може да се запишете на танци - дали ще бъдат класически, или латино, изборът е ваш. В интернет също има много клипчета, от които можем да научим различни стъпки и танцови движения.

4. Експериментирайте със стилове

Кабаретните танцьорки често се обличат и гримират по различен начин за всяко изпълнение. Експериментирайте със стилове и мода, за да намерите този, който ви стои най-добре. 

Мулен Руж
Мулен Руж

5. Усмивката е важна

Усмихвайте се често и бъдете дружелюбни. Усмивката е най-доброто оръжие за привличане на мъжете. 

6. Работете върху комуникацията си

Способността да комуникирате ефективно е ключова за съблазняване. Научете се да изслушвате и да разбирате другите и да изразявате ясно своите мисли и чувства. 

Мулен Руж
Мулен Руж

7. Не забравяйте за вътрешната си красота

Красотата не се ограничава само до външния вид. Развивайте и поддържайте доброто си вътрешно самочувствие и уважение към себе си. 

8. Не се стремете към съблазняване, а към взаимно уважение

Не забравяйте, че целта на една истинска съблазнителка не е самото съблазняване. Тайната се крие в умението да създадеш истинска и красива връзка, основана на взаимно уважение и отношение. Най-важното е да бъдете истински и да вярвате в себе си.

Мулен Руж
Мулен Руж