Автор
Евелин Попадийна

Хелоуин идва: Ето как да украсиш къщата перфектно в няколко лесни стъпки

Гостите са поканени, костюмите са запазени, голямото парти предстои! Остава ти само да украсиш дома си, за да се потопите в духа на Хелоуин. Даваме ти няколко прости идеи, за да не се налага да си взимаш почивен ден, за да украсяваш:


Страховити гирлянди
Супер лесно е! Имаш нужда само от тънки салфетки, канап, конци, игла и черни мъниста. Оформи силуетите на призраци от салфетките, заший им очи и ги закрепи към канапа, който ще е основната лента на гирлянда. Воала!


Паяци по вратата
Класика в жанра! Изплаши гостите още от вратата, като сложиш гумени паяци близо до дръжката. Фиксирай ги с тиксо и добави светеща боя за по-голям ефект.


Тематични свещи
Сто процента имаш останали бурканчета от сладко. Покрий ги с оранжева акрилна боя, а с черна хартия оформи силуети на лица, сложи най-обикновена свещ и се наслади на страховитата декорация. След партито махни хартията и можеш да ги използваш целогодишно.

Паяжини от марля
Няма как това парти да мине без паяжина… нали е Хелоуин! Вземи марля и я фиксирай от тавана към пода – супер лесно и бързо решение.


Разноцветни тикви
Този ефект можеш да постигнеш, като ги покриеш със светла основна боя, а след това внимателно изсипеш малко ярка боя, например, черна.


Живи предмети
Подготви очи за мебелите, цветята и лампите. С тях можеш да се сдобиеш от всички магазини за аксесоари и книжарници.


Тематични храни и напитки
Мъфини с паяци, духове, тикви, шапки и надгробни плочи; чаши за коктейли с очи – развихри се!


Костюми за всички
Няма да е същото ако някой дойде без костюм! Бъди подготвена – вземи резервни маски, които да раздадеш на дошлите без костюм.