Автор
Антония Михайлова

Джиджи и Бела Хадид получиха смъртни заплахи заради подкрепата им за Палестина

Семейството на Джиджи и Бела Хадид се озова под прицела на мощен хейт от страна на интернет потребители. Сред гневните реакции в мрежата се появиха и сериозни заплахи за живота срещу двете сестри и близките им. 

Повод за тормоза са публикациите на манекенките в подкрепа на Палестина. Това съобщават вътрешни източници на изданието TMZ. 

Джиджи Хадид изненада: Вижте какво каза за войната в Израел
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

Джиджи Хадид изненада: Вижте какво каза за войната в Израел

Автор Веселина Петрова

Заради постоянната атака от смъртни закани по адрес на моделите и родителите им се е наложило всички те да сменят номерата на телефоните си.

Според последна информация, бащата на Джиджи и Бела - Мохамед Хадид, дори възнамерявал да се обърне към ФБР.

Джиджи и Бела получават заплахи не за първи път. Преди това красавиците често са се изказвали в подкрепа на Палестина, за което са били открито критикувани. Особено Бела, която продължи да публикува постове въпреки критиките. Заради нейните смели изказвания в социалните мрежи, Инстаграм профилът ѝ дори беше блокиран.

След изострянето на конфликта между Израел и Палестина, Джиджи публикува пост, в който заяви, че "да подкрепяш Палестина не означава антисемитизъм".

Тези ѝ думи дойдоха в отговор на обвинението срещу нея в антисемитизъм, което израелското правителство отправи към нея в акаунта си в Инстаграм.

Много потребители на Инстаграм и Фейсбук са съобщили за блокиране и изтриване на публикации, в които са изразявали подкрепа за Палестина, съобщи по-рано "Ню Йорк Таймс".