Автор
Веселина Петрова

Джиджи Хадид изненада: Вижте какво каза за войната в Израел

Супермоделът Джиджи Хадид, която е от палестински произход, направи своя първи коментар за войната в Израел. Красавицата определи случващото се като "неоправдана трагедия". 

Хадид изрази своята подкрепа за Палестина, но в същото време осъди насилието, възникнало в резултат на атаките. 

Дълги години Хадид открито изразяваше подкрепата си за движението "Свободна Палестина", заедно със своята сестра Бела Хадид. Техният баща е палестинско-американски предприемач на недвижими имоти. Роден е в Назарет, но семейството му напуска дома и бяга в Сирия, когато той е още бебе. След това се установява в САЩ. 

View post on Instagram
 

Джиджи написа в Инстаграм: "Мислите ми са с всички, които са засегнати от тази неоправдана трагедия, както и за всички отнети от този конфликт животи - прекалено много от които са на деца. Изпитвам дълбока емпатия и сърцето ми се къса за борбата на Палестина и живота на хората в окупация. Всеки ден изпитвам отговорност за това. Също така изпитвам отговорност и към своите еврейски приятели и трябва да уточня нещо, което съм казвала и преди: имам много мечти и надежди за палестинците, но нито една от тях не включва нараняване на дори един евреин."

"Тероризирането на невинни хора няма нищо общо и не върши добра услуга на движението "Свободна Палестина". Тази идея, че насилието и движението са свързани, десетилетия наред подхранва един безкраен цикъл от нападения (в които нито един цивилен, бил той евреин или палестинец, не заслужава да падне жертва) и спомага за разпространяването на фалшивото схващане, че пропалестинец = антисемит. Днес изпращам съболезнования на всички, които страдат - и палестинци, и евреи, изпращам любов и сила - на всеки, където и да се намира.", пише още моделът. 

View post on Instagram
 

И допълва: "Съществуват много сложни, лични и правдиви чувства, но всяко човешко същество заслужава основни права, отношение и сигурност, без значение от коя националност е, каква религия изповядва, от какъв етнос е или къде е роден. Знам, че думите му никога няма да са достатъчни, за да излекуват дълбоките рани на толкова много хора, но аз винаги се моля за сигурността на невинните животи."