Автор
Теодор Муховски

Лекар разкри тайната: До каква възраст расте мъжкото достойнство

Тази статия може да бъде голямо разочарование. Особено за някои мъже. 

Блогърът, който в обикновения си живот е уролог и андролог, не само разкрива на всички негови пациенти и приятели полезни лекарски лайфхакове, но и споделя забавни факти. Например, той ни разказа до каква възраст на мъжете им расте "бананът". 

По обичайния си начин лекарят-блогър обясни, че растежът на половия орган при мъжете започва с формирането на вторичните полови белези. Те включват растеж на брада и мустаци, промяна на тона на гласа към по-груб и увеличаване на мускулната маса. 

Обикновено процесът на пубертет при момчетата започва на възраст 10-12 години. Най-активната фаза на растежа се пада на т.нар. преходна възраст - 15-16 години. По това време се наблюдава не само активно физическо развитие, но и бързо производство на хормони, които играят важна роля в растежа на пениса. 

Според лекаря приблизително до 21-годишна възраст растежът на пениса е завършен. След това размерът му остава непроменен. 

Някои хора оспорват това твърдение и са на мнение, че лекарят греши и "бананът", както и цялото човешко тяло, може да расте до 24-25-годишна възраст:

"Е, може би все още има надежда. Носът ми расте цял живот!". Какво казва науката за растежа на пениса? 

Растежът на мъжкия полов орган, често наричан пенис, е обект на любопитство и загриженост за много хора. Важно е да се разбере, че развитието на мъжкия полов орган преминава през различни етапи през целия живот на човека. Въпреки че не съществува конкретна възраст, на която той спира да расте, най-значителният растеж обикновено настъпва по време на пубертета, който може да продължи от 12 до 18 години. 

По време на пубертета в мъжкия организъм се наблюдава рязко повишаване на хормоните, особено на тестостерона. Това хормонално увеличение води до растеж и развитие на вторичните полови белези, включително пениса. Той обикновено преживява скок в растежа си през този период, но скоростта на растеж и крайният размер могат да варират значително при различните индивиди. 

След като мъжът достигне зряла възраст, пенисът му обикновено спира да расте на дължина, въпреки че може да продължи да се променя по други начини поради фактори като стареене, наддаване на тегло и общо здравословно състояние. Важно е да се отбележи, че съществува широк диапазон от нормални размери на пениса и че размерът сам по себе си не определя сексуалната функция или удовлетвореност. 

Ако дадено лице е загрижено за размера на половия си орган, важно е да се помни, че здравите сексуални отношения се изграждат върху общуването, интимността и емоционалната връзка, а не само върху физическите характеристики. Ако притесненията продължават, консултацията със здравен специалист или уролог може да осигури насоки и подкрепа. 

Мъжкият полов орган израства най-значително по време на пубертета, но не съществува конкретна възраст, на която той окончателно спира да расте. Важно е да се съсредоточите върху цялостното сексуално здраве, благополучие и открита комуникация със сексуалните партньори, вместо да се фиксирате само върху размера.

Качествата, които една жена трябва да притежава, за да води мъжете за носа
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Качествата, които една жена трябва да притежава, за да води мъжете за носа

Автор Евелин Попадийна