Автор
Ива Петрова

Историята на песента, която прозвуча на погребението на Матю Пери, ще разбие сърцето ви

Погребението на Матю Пери се състоя на малка церемония в събота, която се проведе в мемориалния парк Forest Lawn.

На него присъстваха близките му роднини и приятели, които бяха силно разтърсени, когато прозвуча погребалната песен, която имала дълбок ефект върху самия Матю през последните години от живота му.

Песента, подбрана за погребението, е на Питър Габриел от 1986 г. и носи името Don't Give Up, тя е с участието на Кейт Буш. Парчето включва текста: “Не се предавай, защото имаш приятели, не се предавай, не си единственият, не се предавай, няма причина да се срамуваш, не се предавай, все още ни имаш."

В едно от последните си интервюта, преди преждевременната си смърт на 54-годишна възраст, Матю говори с Том Пауър в Hot Docs Ted Rogers Cinema в Торонто, където разказа за песента и защо тя е била близо до сърцето му.

По ирония на съдбата само година преди смъртта си, Матю беше попитан от Том какъв ще бъде саундтракът към неговите мемоари „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“.  Без да се колебае, Матю отговори: Don't Give Up. “Чуйте тази песен, когато се приберете вкъщи, Питър Габриел и Кейт Буш. Не знам дали сте я чували, тъй като беше преди много време, но е красива.” - каза той.

“Те казват "Не се предавай“. Как не би ми харесало такова нещо? В музикалното видео те само се прегръщат и камерата просто се върти, докато песента свърши. Беше толкова готино и това ми хареса. Когато подписвам моята книга, винаги изписвам “Не се предавай“, защото не трябва да се предаваш.“

На погребението на актьора присъстваха колегите му от "Приятели" - Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър, Лиза Кудроу, Мат Льо Блан и Кортни Кокс.

Актьорите останаха близки през годините и миналата седмица те пуснаха емоционално изявление след смъртта на техния приятел. В понеделник тяхното съвместно изявление беше разпространено до People.

В него се казва: “Всички сме толкова опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от партньори на екрана. Ние сме семейство.“ Те продължиха: “Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да обработим тази необозрима загуба. С времето ще кажем повече, както и когато можем”. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света.“ - написаха те.

Семейството на Матю също излезе с изявление след смъртта му. “Сърцето ни е разбито от трагичната загуба на нашия любим син и брат. Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромното любов, която ни изпращате."

Изявлението бе подписана от майка му Сузане Пери, баща му Джон Бенет Пери и петте му полубратя и сестри. Родителите на Матю се разделят по-малко от година след като той се родил, а след това и двамата имат повторни бракове.

Warner Bros. също споделиха скръбта си в изявление: “Съкрушени сме от смъртта на нашия скъп приятел Матю Пери“, пише студиото. “Матю беше невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството на Warner Bros. Television Group. Въздействието на неговия комедиен гений бе известно по целия свят и наследството му ще продължи да живее в сърцата на толкова много хора. Това е сърцераздирателен ден и ние изпращаме любовта си към семейството му, близките му и всички негови предани фенове."