Автор
Ева Григорова

Несподеленото влюбване на Матю Пери: Падал си по Дженифър Анистън много преди “Приятели“

Емблематичната екранна химия между Матю Пери и Дженифър Анистън като Чандлър Бинг и Рейчъл Грийн в “Приятели“ всъщност не е била резултат само от брилянтна актьорска игра. Преди време Пери призна, че веднага щом е видял Анистън е бил привлечен от нея, много преди да стъпят на прочутата снимачна площадка.

Според Пери двамата актьори са се запознали чрез общи познати около три години преди излъчването на "Приятели". Той веднага я харесал, а първоначалното привличане изглеждало взаимно.

“Усетих, че тя също е заинтригувана - може би щеше да се получи нещо между нас” - каза той години по-късно.

Въпреки това първоначалната увереност на Пери и няколкото прекалено ентусиазирани телефонни обаждания за един ден, които той отправил към Дженифър, се оказали твърде много за нея. “Поглеждайки назад, беше ясно, че това я накара да мисли, че я харесвам твърде много или по грешен начин...и аз само усложних грешката, като я поканих да излезем“, спомня си той.

Анистън внимателно отхвърлила поканата и му предложила да бъдат приятели. “Аз усложних нещата, като казах: “Не можем да бъдем приятели!“, пише актьорът в мемоарите си.

Чувствата на Пери не изчезнали, когато започнали да снимат “Приятели“ през 1994 г. Матю признава, че сцените, в които се поздравявали и сбогували на екрана били неудобни за него и той се питал колко е подходящо да продължи да я гледа.

“Оглушителната липса на интерес“ на актрисата в крайна сметка помогнала на Матю да се откаже от чувствата си. Въпреки миналото си Пери и Анистън развили неразрушима връзка, както на снимачната площадка, така и извън нея.

Дженифър Анистън успяла да достигне най-много до Пери по време на дългогодишната му битка със зависимостта от наркотици и алкохол. Той изрази своята благодарност за нейната подкрепа.

В медиите се появиха твърдения, че след смъртта на актьора именно Дженифър Анистън приема най-трудно новината. “От останалите петима Джен и Кортни Кокс изпитват най-много затруднения, а Джен вероятно е тази, която се бори най-много“, каза източник близък до актьорите пред Page Six. Това е втора огромна загуба за актрисата в разстояние от около година, тъй като миналата година тя загуби баща си.