Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Космическите ритми: Как ни влияят и как фазите на Луната управляват живота ни

Космическите ритми отразяват универсални закони за цялата Вселена и за всеки жител на Земята.

Слънцето и Луната са “космически метрономи”, чието влияние върху човешкия живот е колосално! Тяхното движение по небето, затъмненията, изгревите и залезите определят нашето благосъстояние, интелектуални възможности, емоционални реакции, както и най-подходящите периоди за много ежедневни дейности: чистене, подстригване, пазаруване, бизнес срещи, медицински процедури и др., което може да изглежда необичайно. Въпреки това, като правите всички тези стъпки в точното време, можете да получите невероятни резултати! 

За нашите предци времето за домакинска работа и обреди се е определяло точно по лунния календар. По положението на Луната и Слънцето са определяли времето за сеитба и жътва, коситба и първа паша на добитъка, времето за женитба и началото на строежа на дома. 

Както знаете, Луната е единственият спътник на Земята. Луната свети с отразената светлина на Слънцето и влияе върху много физически процеси на Земята. 

Но астролозите вярват, че с Луната са свързани и скрити тайни сили, които влияят на човешкото подсъзнание. Следователно отчитането на позицията на Луната помага да се разплетат възлите от проблеми, вкоренени в нашата психика, както и да се избегнат много грешки при вземане на решения и оценка на различни ситуации. 

Лунните ритми се възприемат от хората на несъзнателно ниво. Каквото и да правим, ние постоянно сме в енергийно-информационния поток на Луната. Нашите страхове, успехи и поражения - всичко в една или друга степен зависи от положението на нощното светило спрямо Земята. 

За човек, живеещ според лунните ритми, всички проблеми се решават сякаш от само себе си, той е защитен от зло и лош късмет! Познаването на лунните ритми ще ви помогне да живеете точно така! 

Ако започнете да живеете според лунния календар, ще спечелите: 

• защита от празни страхове, тревоги и безпокойство; 
• сила за съзнателно управление на живота; 
• късмет; 
• добро здраве; 
• възможността да живеете в Божествената мъдрост

Фазите на Луната - решаващи за нашата психика и здраве
Фазите на Луната - решаващи за нашата психика и здраве

Лунният месец продължава от новолуние до новолуние, продължителността му е 30 или 29 лунни дни. 

30-дневният лунен месец се нарича пълен, а 29-дневният месец се нарича непълен. Приблизително половината от лунните месеци се състоят от 29 дни. 

Непълните лунни месеци създават по-високо психологическо напрежение. Събитията в такива месеци се развиват по-рязко, по-остро и критичните дни се проявяват по-силно. 

Самата Луна не свети, тя отразява слънчевата светлина, която пада върху нея, докато Земята хвърля сянка върху Луната и в зависимост от това как Луната, Земята и Слънцето са разположени едно спрямо друго, можем да видим различни фази на Луната - пълната луна, след това само част от нея. 

За начало на лунния месец се счита моментът на новолунието. 

Има дни, в които не виждаме Луната на нощното небе. Това е периодът на новолунието. Моментът на новолунието може да настъпи по всяко време на слънчевия ден: сутрин, следобед, вечер, нощ. 

Ако новолунието настъпи през нощта или сутринта, тогава първият лунен ден ще бъде кратък, но лунен месец, започнал с кратък лунен ден, често има пълен цикъл от 30 дни. 

Ако новолунието е следобед или вечер, тогава няма 30-ти ден в месеца. Лунният месец ще бъде непълен.