Автор
Теодор Муховски

Какво да правя: Съпругът ми изневерява с най-добрата ми приятелка, но отрича

Съкрушена съм, когато разбрах, че съпругът спи с най-добрата ми приятелка. Най-лошото е, че те дори не си признават и продължават да настояват, че всичко това е някакво голямо недоразумение. 

Питам се: защо хората, които обичам най-много, ме предават? Така започва моята история. 

Аз съм на 39 години, съпругът ми е на 42 и сме женени от осем години. Напоследък имах подозрения, че нещо не е наред със съпруга ми. Той беше станал дистанциран и сякаш енергията му се беше променила напълно. 

Наивно предположих, че това се дължи на стрес от работата. Никой около мен не вярваше, че той би помислил за изневяра, особено с най-добрата ми приятелка. 

Един ден наша обща приятелка ми изпрати съобщение с молба да се срещнем. Когато излязох на кафе с нея, тя ми сподели, че е видяла двамата да се "целуват и да са един до друг" в един бар. Бях смаяна. Реших да ги извикам на среща на едно и също място в един и същи час. Когато се видяхме и им разказах какво съм научила за тях, те отрекоха и дори стигнаха дотам да предположат, че нашата обща приятелка си е измислила всичко. 

В желанието си да стигнем до дъното на проблема предложих да се срещнем четиримата, за да поговорим, но и двамата отказаха, като казаха, че не искат да си губят времето в разговори с лъжец. 

Ако наистина бяха невинни, защо това щеше да е такъв проблем? Реших да се обърна към психолог – ето какво ми каза: 

„Била сте предадена и това е съкрушително. Да изпитвате чувства на тъга и гняв е нормално, особено ако те отказват да признаят грешката си. 

Въпреки че е трудно да не правите прибързани заключения, опитайте се да помислите защо другият човек може да ви казва тази информация. Възможно ли е тя да лъже? 

Ако отговорът е "не" и вие наистина ѝ имате доверие, тогава трябва да говорите открито и честно със съпруга си. 

Обяснете му колко сте наранена и че не можете да продължите напред, ако той не е честен с вас по този въпрос. Ако той не е готов да признае грешката си или да даде обяснение, ще бъде невъзможно да възстановите доверието, а без доверие никоя връзка не може да функционира.“

Съпругът ѝ изчезва безследно, а 15 години по-късно на вратата ѝ се звъни
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Съпругът ѝ изчезва безследно, а 15 години по-късно на вратата ѝ се звъни

Автор Антония Михайлова