Автор
Ива Петрова

Мисълта, която преследва близките на Матю Пери: “А дали можеше да бъде спасен?”

Близките на Матю Пери все още се опитват да се примирят с неочакваната му смърт. Актьорът беше само на 54 години, когато беше намерен мъртъв в джакузито си и въпреки предишната му борба с различни зависимости, неговите приятели твърдят, че към момента на смъртта си той е бил чист.

Официално все още не е оповестена причината за смъртта на звездата, а въпросите без отговор продължават да валят.

“Най-тъжното от всичко е, че хората казват, че Матю е можело да бъде спасен“, каза източник близък до Пери пред медиите.

На 28 октомври той прекарал следобеда си в игра на пикъл, едно от любимите му занимания, с обичайния си партньор. “Неговият партньор каза, че е бил уморен онзи ден и през изминалата седмица. Малко повече от обикновено. Той играл един час, след което се прибрал вкъщи“, разкри приятелят Били Буш в социалните медии.

В даден момент Пери отишъл в джакузито и около 16:00 часа асистентката му го намерила в безсъзнание и се обадила на 911. Помощта пристигнала за минути, но за съжаление било твърде късно.

“Случаен минувач беше вдигнал главата на Матю над водата“, заяви говорителят на LAFD Никълъс Прандж. “Бързата медицинска оценка, за съжаление, разкрила, че мъжът е починал преди пристигането на първа помощ.“

Единствените лекарства, намерени в дома му, са рецепти за депресия и за хронична обструктивна белодробна болест.

Приятелката на Пери, Атина Кросби, която обядвала със звездата един ден преди това, вярва, че той е бил в добро настроение през последната си седмица.

“Искам да кажа, че не мога да знам какво точно е мислил или чувствал“, каза тя. “Мога само да споделя моя опит. В общуването, което имах с него, той беше изключително позитивен, трезвен, държеше се нормално, говореше много добре, не ми направи никакво впечатление да е под въздействието на наркотици или алкохол от какъвто и да е вид“, добави Кросби.