Автор
Ева Григорова

Смразяващият въпрос, с който Кейт притиснала Хари в ъгъла

Принц Хари бил притиснат в ъгъла от Кейт, принцесата на Уелс, само няколко часа преди погребението на кралица Елизабет II на 19 септември 2022 г.

“Кейт знаеше, че това е единственият път, когато можеше да говори с Хари, преди той отново да се затвори“, сподели наблюдател пред медиите. “В края на краищата, тъй като толкова много се случваше между тях, нямаше да има шанс това да се случи на самата церемония.“

“Кейт никога не беше предполагала, че Хари ще нарани собственото си семейство по този начин. Някога Хари и Кейт бяха толкова близки и тя не може да забрави това. Има чувството, че тя също е загубила брат в цялата тази бъркотия и искаше да зададе на Хари един много прост въпрос: “Защо ни предаде?“, добави вътрешният човек.

Въпреки че по това време оставаха още четири месеца преди експлозивните мемоари на Хари да бъдат пуснати на пазара, кралските особи вероятно са били наясно, че книгата ще бъде изключително противоречива за тях. Конфронтацията на Кейт с нейния зет се е състояла три месеца преди документалния филм на Хари и Меган Маркъл за Netflix, който едновременно критикува и осмива монархията.

Това кара много анализатори да твърдят, че бъдещата кралица е знаела много добре на какво е способна Меган, но ѝ е било трудно да се примири, че Хари е готов да ги предаде. Откакто започна да се среща с принц Уилям в началото на 2000-те, Кейт и Хари винаги са се разбирали много добре, а херцогът на Съсекс дори е споделял, че за него тя е сестрата, която никога не е имал.

“Разрешаването на конфликти изисква разбиране от страна на двете страни и желание за намиране на общ език. За съжаление, не мисля, че има достатъчно дълбоко желание от двете страни да се намери този общ език. Времето често е лечителят и по отношение на намирането на общ език, това е нещо, което може да се случи по-нататък", каза кралският експерт д-р Ед Оуенс пред медиите.

Той продължи: “Изглежда, че няма достатъчно дълбоко желание да се намери тази обща основа или желание за разбиране и от двете страни, за да има някакво успешно решение. Това, което би могло да помогне, е някаква помирителна сила, която да работи като посредник между двете групи. Но това ще се случи само при затворени врати. Няма да има публичен разговор."