Автор
Ева Григорова

Съпругата на Брус Уилис сподели, че изпитва вина, грижейки се за него

Въпреки тежката диагноза, с която Брус Уилис се бори, Ема Хеминг знае, че е късметлийка. В статия, която 45-годишната Ема написа за Sunday Paper на Мария Шрайвър, тя размишлява върху това, че е болногледачка на съпруга си, докато той продължава да се бори с фронтотемпоралната деменция, която причинява трудности в общуването и физически проблеми.

“Боря се с вина, знаейки, че имам ресурси, които другите нямат“, признава майката на две деца, която споделя дъщерите Мейбъл на 11 г и Евелин на 9 г, с Брус.

“Когато мога да изляза на разходка, за да прочистя главата си, не съм забравила, че не всички партньори в грижата могат да направят това. Когато това, което споделям за изживяването на нашето семейство, привлече вниманието на медиите, знам, че има хиляди от неразказани, нечувани истории, всяка от които заслужава състрадание и загриженост“, продължи тя.

Ема сподели още, че смята да се застъпи за семейства, преминаващи през подобни ситуации.

“Виждам, че това, което споделям, има значение за другите, които може да се борят и в малка степен ги кара да се чувстват забелязани и разбрани“, пише Хеминг. “Искам хората да знаят, че когато чуя от друго семейство, засегнато от фронтотемпоралната деменция, чувам същата история на нашето семейство за скръб, загуба и огромна тъга. За мен е важно да бъда застъпник от името на тези семейства, които нямат време, енергия или ресурси да се застъпят за себе си“, продължи тя.

“Надеждата е всичко. Днес имам много повече надежда, отколкото имах, след като Брус беше диагностициран за първи път“, обясни тя. “Сега разбирам повече тази болест и сега съм свързана с невероятна общност за подкрепа. Имам надежда, че съм намерила нова цел – разбира се, такава, която никога не бих търсила – използвайки светлината на прожекторите, за да помагам и да давам възможност на другите.” - завърши Ема.