Автор
Веселина Петрова

Как куп жени забременяха благодарение на крал Чарлз Трети

През годините Чарлз Трети неведнъж е показвал своята страст към ботаниката и алтернативната медицина. Чарлз споделя често за ползите от йога, аюрведа, хомеопатия и рефлексология. Още от времето, в което бе просто принц Чарлз, той се стреми да въведе алтернативната и традиционна медицина сред останалите лечения, които Националната здравна служба на Острова предлага на пациентите си. 

И ето че усилията на новия крал на Великобритания вече дават резултат - близо 40 жени твърдят, че дължат забременяването си на него. Всички те са посещавали холистичния център, основан от Чарлз през 2019 г. Там се практикуват разнообразни техники от алтернативната медицина - от йога и медитация до курсове по готвене и екзотични танци. 

В центъра има и специална репродуктивна програма за пациенти, които не успяват да заченат дете дори и чрез асистирана репродукция. В нея освен йога и медитации, влиза терапия чрез хипноза, акупунктура, рефлексология и семейна терапия. А целта на всички тези терапии е да помогне на хората да се отпуснат след напрегнатите процедури.

View post on Instagram
 

Курсът продължава шест седмици и в него по информация на The Times са се включили и двойки, които не успяват да заченат с години наред. 40 от посетителките на холистичния център споделят, че след курса са забременели успешно и вече са щастливи родители. Някои от тях признават пред изданието, че конвенционалната медицина не е могла да им помогне.

Алисън и Тери Блъш правят опити за наследник седем години преди да посетят кралския курс. Те толкова много искат да имат бебче, че молят гостите на сватбата да носят пари в плик - за да могат да платят първата си инвитро процедура. Но асистираната репродукция не успява, за разлика от рефлексологията и акупункурата. 

Алисън разказва за "Дейли Мейл", че по време на курсовете цикълът ѝ се нормализирал, хормоните ѝ са се "успокоили" и не след дълго видяла заветните две черти на теста за бременност. 

"Категорични сме, че без програмата на крал Чарлз нямаше да забременея", убедени са семейство Блъш.

View post on Instagram
 

Меган Милър, координатор на проекта за фертилност, смята, че дори и да не са заченали, двойките получават много полезни знания в центъра. 
Учат се как да се справят със стреса, да преодоляват неразбирателствата помежду си, има даже и уроци по диетология и правилно хранене. Защото всички знаем, че опитите да имаш дете, обикновено са свързани със сериозно количество стрес.

Самият крал Чарлз III често сочи стреса като една от основните причини съвременният човек да се разболява - позиция, която често му носи критики. Също толкова негативни реакции му носят и изказванията, че лекува конете си с хомеопатия и че той и Камила разчитат предимно на йога, билки и аюрведа за собственото си здраве. Нищо от това обаче не може да разубеди щастливите майки, че се радват на бебетата си, благодарение на нестандартните курсове на краля, пише Webcafe.