Автор
Веселина Петрова

Чарлз Трети за малко да се ожени за братовчедка си

Британският крал Чарлз III едва не се оженил за една от братовчедките си преди да сключи брак с принцеса Даяна, съобщава Fox News. 

Става въпрос за принцеса Олга Романова, която е трета братовчедка на Негово величество и член на последната руска царска фамилия Романови. 

View post on Instagram
 

„Това не ме ужаси – знаех каква е майка ми. Тя искаше да се омъжа за мъж, за предпочитане с титла и пари, защото смяташе, че това са нещата, които ще ми доставят удоволствие“, разказа 73-годишната Романова. 

Въпреки че не се омъжва за монарх, тя оставя своя отпечатък в Обединеното кралство като телевизионна риалити звезда. През годините Олга участва в няколко предавания, последното от които е The Big Celebrity Detox. 

View post on Instagram
 

„Не се омъжих за Чарлз, слава Богу. Щеше да е ужасно и за двама ни, особено за него. Така че всичко е наред. Майка ми имаше заблуди, че съм перфектният партньор и по някаква причина смяташе, че с Чарлз ще сме щастливи. Аз също съм грешната за тях религия – принадлежа към руската православна църква, Чарлз към англиканската. Така че това беше една от многото пречки“, добавя Романова.

Тя е пра-племенница на руския цар Николай II. Неговият британски първи братовчед е крал Джордж V. Олга е единствената дъщеря на най-големия племенник на царя, принц Андрей Александрович, пише "Телеграф".