Автор
Ева Григорова

Отношенията им се влошават: Хари и Меган дори не получили покана за юбилея на Чарлз

По всичко личи, че лошите отношения на принц Хари с неговите роднини са се задълбочили и той дори няма да присъства на предстоящия рожден ден на своя баща крал Чарлз III.

“В отговор на медийните заглавия в Обединеното кралство, не е имало контакт относно покана за предстоящия рожден ден на Негово Величество“, каза говорителят на Хари пред Us Weekly.

Първоначално в медиите се появиха твърдения, че 39-годишният Хари е отказал поканата за кралското събитие. Чарлз ще отбележи 75-ия си рожден ден на 14 ноември, заедно със семейството си в Кларънс Хаус в Лондон.

През последните месеци Хари напусна няколко пъти Калифорния, където живее със съпругата си Меган Маркъл и двете им деца. През септември семейство Съсекс показаха подкрепата си на Invictus Games 2023, които Хари основа през 2014 г., в Германия. По пътя за там Хари направи кратка спирка в Обединеното кралство, за да присъства на наградите WellChild за 2023 г. По време на краткия си престой Хари отдаде почитта си на покойната си баба кралица Елизабет II в параклиса Сейнт Джордж, докато отбелязваше първата годишнина от нейната смърт. Елизабет почина през септември 2022 г. на 96 години.

“Всички знаят колко близки бяха Хари и кралицата”, каза ексклузивно източник медиите по това време. "Въпреки че сега херцогът на Съсекс живее в Щатите, той ще чувства Обединеното кралство винаги като у дома си, така че се чувстваше много специално, че успя да присъства.“

Въпреки че беше в родината си, Хари не посети баща си или брат си принц Уилям. Хари е в лоши отношения със семейството си, след като той и Меган решиха да напуснат Англия и след поредицата от нападки, които отправиха по-късно към кралското семейство. По всичко личи, че мемоарите на Хари “Резервният” са сложили окончателния край на комуникацията между него и баща му.

Преди това Хари и Чарлз се видяха през май за церемонията по коронацията на краля. Меган не присъства на историческото събитие, вместо това избра да остане в САЩ, за да отпразнува 4-тия рожден ден на Арчи. Хари се върна у дома малко след края на празненствата по случай коронацията, за да бъде със съпругата и децата си.

“Разбрах, че Хари не е имал никакви взаимодействия с принца или принцесата на Уелс, но че е имал разговор с баща си предната вечер“, каза тогава кралският експерт Ник Булън.

Докато напрежението между Хари и други членове на кралското семейство е високо, драмата сближава Чарлз и Уилям, според кралския експерт Кристофър Андерсен.

“Те трябваше да издигнат този обединен фронт срещу Хари и Меган“, обясни Андерсен. “Те бяха обидени от членове на собственото си семейство. Това беше доста голямо изпитание за тях и мисля, излязоха от това с по-силна връзка помежду си.” - допълни той.