Автор
Евелин Попадийна

Вижте какви са последствията за жените, ако не правят секс дълго време

Сексът е нещо много интимно за повечето жени. Голяма част не са готови да си легнат с първия срещнат, имат нужда да опознаят човека, да се почувстват комфортно и да му имат доверие, преди да му се отдадат. Точно тези жени имат периоди, в които нямат интимни отношения дълго време. Това обаче е много вредно, отразява се както на физическото, така и на психическото здраве.


Ето до какво може да доведе дългата липса на секс:

Имунната система отслабва
Активният сексуален живот влияе положително на имунната система на жените. При дългосрочно въздържание тя отслабва, така женското тяло става по-податливо на инфекции и заболявания.

Намалено либидо
Дългият период на въздържание може да намали сексуалното желание, тъй като хормоналната реакция на тялото към възбуда намалява. Жените, които по-често правят секс, ще забележат, че либидото им се повишава.

Повече стрес
Сексът е един от начините за облекчаване на стреса. Въздържанието може да доведе до повишени нива на стрес и намалена способност за справяне с ежедневните страхове и непредвидени обстоятелства. Възможни са по-резки скокове на кръвното налягане.

Сърдечно-съдови заболявания
Да, сексът играе роля за здравето на сърдечно-съдовата система. Това е физическа активност, която помага за укрепване на сърдечния мускул, кръвоносните съдове и намалява риска от инфаркт. 

Може да отнеме повече време, за да се възбудите
Редовният секс активира гениталиите и процесът на възбуда, при който вагината се намокря. По-бързо протича, когато сексуалната активност е редовна. Жена, която дълго време не е водила полов живот, може да има нужда от повече време, за да се възбуди по време на любовната игра и секса.

Застой в развитието на интелигентността
Учените са открили, че редовната сексуална активност стимулира растежа на мозъчните неврони и подобрява мозъчната функция.

Усещане за дискомфорт
Продължителното въздържание кара вагиналните тъкани да се отучат от релаксация в отговор на възбуда. Това е причината някои жени да се чувстват неудобно по време на полов контакт след въздържание. 


Сексът е необходим за здравословен живот – помага да се освободите от излишния стрес, прави ви по-спокойни, в по-добро настроение сте, имунизира срещу различни видове заболявания. Редовният секс има много предимства, не ги избягвайте!

Какво разкрива за мъжа поведението му след секс
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Какво разкрива за мъжа поведението му след секс

Автор Ива Петрова