Автор
Ева Григорова

Учените установиха: Колко калории наистина изгаряме по време на секс

Когато стане дума за физическа активност, всички си представяме бягане, вдигане на тежести или плуване. Но какво ще кажете за правенето на любов? Има куп причини, поради които си струва да помислите за интимни моменти с половинката си. Дали обаче изгарянето на калории чрез секс е толкова ефективно?


Няколко проучвания, през последните години, обсъждат интимността и изразходването на калории. Едно от тях, от Университета на Квабек в Монреал, изследва 21 хетеросексуални двойки в началото на 20-те. Използвайки устройство за проследяване на активността – наблюдават разхода на енергия по време на упражнения и сексуална активност.


След сексуална активност са оценени разходът на енергия, умората и удовлетворението. Всички участници извършили 30-минутна сесия на упражнения за издръжливост с умерена интензивност на бягаща пътека, за да сравнят разхода на калории.

Доминантен секс: камшик за по-голямо удоволствие
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Доминантен секс: камшик за по-голямо удоволствие

Автор Ева Григорова

Резултатите показват, че мъжете са изгорили средно 101 калории по време на 24-минутната сесия, а жените – 69 калории. По време на 30-минутната сесия на бягаща  пътека с умерена интензивност мъжете са изгорили 276 калории, а жените 213. Тези резултати показват, че сексът не изгаря толкова калории, колкото упражненията с умерена интензивност.


Друго проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, показва, че по време на сесия на стимулация и оргазъм, нивото на изразходване на калории е подобно на това, постигнато при умерено ходене.


Ако искате да горите повече калории по време на половия акт, увеличете времето на сексуалната си активност. Уверете се, че е топло. Колкото по-топло е, толкова повече ще се потите и ще изгорите повече калории. Експериментирайте и опитайте различни пози.