Автор
Ева Григорова

НАП продаде къщата на Милко Калайджиев на цената на панелка в София

След 2 опита НАП най-после успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев в родопското село Мезек, предаде "Телеграф" 

След финалния, 3-ти търг, тя бе предложена срещу първоначална цена от 300 хиляди лева – наполовина на оценката ѝ и от сумата, поискана на първия търг, който се проведе през пролетта. 

При предишните две наддавания приходната агенция не получи нито една оферта. Но сега, след като по закон първоначалната цена бе намалена на две стъпки, са бяха отправени цели четири предложения. Сумата вече е платена от кандидата, който спечели оферта. Колко точно е постигнатата на търга цена обаче все пак е данъчна тайна, която от НАП не разкриват. В тайна се държи и купувачът. 

Самият Калайджиев коментира пред „Телеграф“, че научава и следи за развоя на събитията с къщата си от медиите. Той също нямал информация за купувача и платената от него цена. "От 2020 г. спрях да се интересувам, след като видях накъде отиват нещата. Както се казваше по времето на социализма – като се спусне директива от партията, няма какво да се прави", каза певецът.

Той коментира с горчивина, че политиците, погнати покрай скандала „къщи за тъщи“, в крайна сметка са си спасили имотите и никой не им ги взима. Къщата за гости на Калайджиев изгоря именно покрай този скандал, след като Държавен фонд „Земеделие“ започна проверки на финансирани по линия на Програмата за развитие на селските райони имоти. Държавата поиска от певеца да върне финансирането заради неизпълнен бизнес план, въпреки че неговата къща винаги е била ползвана по предназначение и никога за лични цели. Така в крайна сметка имотът на фолкзвездата се оказа на тезгяха. 

View post on Instagram
 

Според Милко Калайджиев цената от 300 000 лева е обидно ниска. „Знаете ли колко струва един апартамент в квартал в София 87 квадрата – 140 000 евро. А къщата е 340 кв. м разгърната застроена площ. Сега дори с 600 000 лева не можеш да вдигнеш такава къща", каза той, но разкри, че посреща с облекчение продажбата.

Джулиана Гани не се спира: Изтипоса се по бански пред елхата и пя с Милко Калайджиев
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Джулиана Гани не се спира: Изтипоса се по бански пред елхата и пя с Милко Калайджиев