Автор
Евелин Попадийна

Бащите имат огромно въздействие върху живота на дъщерите си

Връзката между баща и дъщеря е изключително важна за по-късното развитие на момичетата. Отношенията между баща и дъщеря оставят отпечатък върху детството и определят поведението ѝ като възрастен. Той задава модела на „правилния мъж“, дава пример как един мъж трябва да се държи. Ако бащата на участва в живота на дъщеря си или не предлага достоен модел на поведение, то това може да доведе проблеми при момичето в по-късен етап – като да няма доверие на мъжете.

Бащите участват в живота на децата си от ранна детска възраст. С годините стереотипите са се променили и ако някога е било отговорност на майката да се грижи за децата, то сега повечето родители присъстват по равно в живота на малчуганите. 

Според проучвания жени, които са имали пълноценни отношения с бащите си от бебета, са по-малко склонни към депресивни състояния и много по-лесно се справят със стреса. Ако бащата се постарае да изгради силни отношения с дъщеря си, тя ще се научи да говори по-свободно за чувствата си. Това на по-късен етап ще е предпоставка за по-здравословна и пълноценна връзка.

Важно е татковците да показват любовта си към майките. Детето трябва да вижда какви са взаимоотношенията на родителите му. Ако показва нежност, загриженост, привързаност и любов е много по-вероятно дъщерята да започне да цени тези качества и да ги търси в бъдещия си партньор.

Бащите оказват влияние и върху начина, по който дъщерите се възприемат. Близките взаимоотношения с таткото помагат на момичето да израсне самоуверена и щастлива. За тази цел той трябва да е ангажиран с живота ѝ - да проявява интерес към хобитата ѝ, да я изслушва, да уважава чувствата и мнението ѝ.

Също така татковците играят голяма роля в избора на партньор на своите дъщери. Те първи им показват какво е любов, уважение и грижа. Затова напомняме и за отношенията на родителите, това което момичето вижда в семейството ще възприеме за правилно. Психолозите твърдят, че жените избират мъжа до себе си според представите им за бащината фигура.

Изследвания в тази област сочат, че бащите имат съществена роля не само за психическото здраве на дъщерите си, но и за техните практически и финансови възгледи. Момичетата възприемат татко си като символ на финансова стабилност, материален просперитет, физическа стабилност и закрила. Близките взаимоотношения са предпоставка за нея да развие правилно отношение към финансите, така ще бъде по-независима като жена.

Всеки баща трябва да отделя време на дъщеря си, да говори с нея, да я изслушва, уважава и обича. Бащината фигура е една от най-важните в живота на момичето. Татковци на момичета – важно е дъщеря ви да вижда най-доброто от вас, за да се превърне в самоуверена, отговорна и щастлива жена!

Сексуална съвместимост по партньорски хороскоп
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Сексуална съвместимост по партньорски хороскоп

Автор Астролог - Ивелина Пенчева