Автор
Теодор Муховски

Как да забравите миналото с помощта на кърпа - съветът на този психолог определено ще ви помогне

Психолог разказа за един забравен от съвременните хора, но ефективен начин да се "занулят", за да станат отново щастливи. 

"Всеки път, когато заспивам, си спомням едни и същи истории и хора. И се случва така, че припомнянето на нещо от миналото в душата става толкова неприятно, толкова отвратително, че ми се иска да не мисля... И защо всичко това се набива в главата ми преди заспиване? Какво представлява тази дъвка за мисли и как да я изплюя? Как да изхвърля не само спомените, но и хората, за които ми е неприятно да мисля?" - Звучи ли ви познато? 

Психологът Анита Валанде споделя един от начините да се справите с трудните житейски ситуации. 

Има моменти, в които сме преглъщали емоцията на гнева, раздразнението или отчаянието, ругаейки и плюейки по себе си. Всичко това би било нищо, но то продължава да живее в тялото ни, предизвиква в него хронична болка, спазъм и в резултат на това заболяване. Още по-лошо, ако емоцията в този момент е била максимална. Нещо повече, това може да е така дори ако спомените изглеждат неутрални. 

Как да определите, че трябва спешно да се отървете от миналото? Това е просто: ако в главата ви често се върти една и съща история. Какво да правите с нея? 

На първо място, разберете, че всяка емоция изисква своето завършване. А след това изпълнете едно лесно, но много ефективно упражнение с кърпа. 

То ще ви помогне напълно да премахнете от главата си потиснатите емоции на гняв, раздразнение, обида. Запомнете, че тялото ни помни всичко. Дори повече, отколкото можем да си спомним. 

Упражнението:

1. За начало си кажете: "Обичам и приемам себе си и това, което преживявам. Приемам мислите си, спомените си и емоциите си. Осъзнавам, че е болезнено да си спомням за това, но го приемам напълно и безусловно". 

Ако се уплашите, кажете следните думи: "Осъзнавам, че сега се страхувам. Но все още обичам и приемам себе си." Ако страхът не изчезне, повтаряйте тези две изречения толкова пъти, докато се успокоите. Нека това бъде като мантра. 

2. След това вземете една кърпа, усучете я, сякаш изстисквате водата след пране. Вложете в тези действия всичките си негативни емоции, цялата си агресия, отчаяние, омраза, гняв. Позволете си да изтласкате емоциите си до максимум. 

Психотерапевтите, ориентирани към тялото, предлагат дори дъвчене на кърпа! Но във всеки случай я стиснете възможно най-здраво, силно напрегнете мускулите на шията. Факт е, че в челюстта ни се натрупва максимално напрежение, ако то не бъде премахнато, тогава ще ви бъдат предоставени проблеми с врата, главоболие. 

Отнесете се сериозно към този метод. Той е бил използван от нашите предци. Произходът му се крие в нашата природа. Хищниците в пристъп на гняв разкъсват жертвата си на парчета, което още веднъж потвърждава факта, че агресията е съсредоточена в областта на челюстта. 

Когато правите упражнението, можете да се уедините в банята. Това е много по-добре, отколкото да си го изкарвате на децата и близките си. Опитайте, ще се почувствате пречистени!

Жените могат да издържат по-дълго време без секс
НОВИНИ
Автор Весела Георгиева

Жените могат да издържат по-дълго време без секс

Автор Весела Георгиева