Автор
Антония Михайлова

7 тайни на съблазняването на най-известната куртизанка в историята, актуални и днес

Вероника Франко е известна венецианска куртизанка от Ренесанса, поетеса и философ. Най-благородните жители на Венеция изпадали във възторг от нейната красота, остър ум и таланти. Самият крал на Франция - Хенри III, имал честта и щастието да сподели нейните покои. Любовниците на Вероника желаеели компанията ѝ толкова, колкото и тялото ѝ. Въз основа на живота на тази жена е заснет филмът "Съдба на куртизанка".

Филмът е до голяма степен базиран на истината и има много прилики с реалната история на известната куртизанка. Вероника Франко всъщност е родена през 1546 г., когато Венеция е в зенита на своята мощ. Тя израства в семейството на богат търговец и една от най-скъпо платените куртизанки във Венеция. 

View post on Instagram
 

Франко била будно дете, което се превърнало в талантлива и красива девойка. Получила отлично образование, като демонстрирала изключителни заложби и познания в сферата на литературата. Колкото до житейските ѝ любовни преживявания, те също намерили отзвук в творчеството ѝ. В стихосбирката Terze rime, която Франко публикува през 1575 г., цели седем творби са посветени на Марко Вения. Но тази любовна история била по-скоро обикновена, отколкото централна в живота на Вероника Франко.

Личният живот на куртизанката бил наситен със събития. Била омъжена за доктор Паоло Паница, дълго време била любовница на известния художник Тинторето, живеела под патронажа на сенатор Доменико Вения и успяла да роди шест деца от различни мъже. Както във филмите, така и в живота, куртизанката Вероника Франко била истински блян за мъжете, които не се спирали пред нищо, за да се домогнат до нейните обятия.

В допълнение към своята красота, образование и интелигентност, Вероника притежавала женски чар и знаела как правилно да използва всичките си положителни качества. Ето няколко техники, с които тази удивителна куртизанка буквално "омагьосвала" мъжете.

Искрена усмивка

Вероника винаги греела със сияеща искрена усмивка, с която показвала колко е щастлива да срещне обекта на своята привързаност. Тя не криела емоциите си. Това поведение винаги било посрещано с изключителна радост от мъжа, карайки го да се чувства като най-добрия и единствения. Така, с течение на времето, самият той започва да се наслаждава на срещата и да очаква с нетърпение следващата. Тази техника отдавна е описана в психологията.

Куртизанка
Куртизанка

Висок интелект и чувство за хумор

Вероника винаги внимавала какво казва на мъжа насреща си и посрещала шегите му с флиртуваща усмивка. След като получел одобрение, мъжът интуитивно изпитвал привързаност към младата дама. Самата куртизанка притежавала остър ум и чувство за хумор и не се срамувала да се шегува в отговор, което само подхранвало още повече интереса на мъжа към нея. 

Достойнство и недосегаемост

От една страна мъжът чувствал, че тя е настроена положително към него, от друга, думите ѝ показвали обратното. Тя карала господина насреща си да я чувства като недостижима мечта и по този начин се внедрявала дълбоко в мислите му. 

Как да го съблазним: 6 урока от гейшите
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Как да го съблазним: 6 урока от гейшите

Автор Woman.bg

Флиртуващо "не" 

Трудно е да се нарекат нейните меки и игриви откази като нещо категорично. Думичката "не", изречена от нея, звучала по-скоро като умел флирт и манипулация, с която само предизвиквала интереса на мъжа към себе си. Тя оставяла надежда у него, давайки нежен знак и намек, че все още той има шанс.

Невербално "да" 

Когато общувала с мъж, тя го гледала право в очите, цялото ѝ тяло било насочено към него. По този начин тя ненатрапчиво показвала на мъжа, че се интересува живо от него. 

Следвай ме 

Вероника била истински специалист в ефективното напускане на мъж. След като приключвали разговора, тя закачливо се отдалечавала от събеседника си, хвърляйки междувременно игрив, подканващ поглед към него. Мъжът оставал объркан, тъй като красавицата току-що се е сбогувала с него, но в същото време сякаш го призовавала.

Приятен послевкус 

Куртизанката Франко знае как да остави мъжа с правилното чувство. Тя винаги изчезвала навреме, оставяйки мъжа зашеметен, в блажено объркване, надежда и сладка умора.