Автор
Антония Михайлова

Помните ли Хасан и Ибрахим? Влязоха в топ 10 на най-добрите пианисти в света!

Помните ли малките и очарователни пианисти, които удивиха света, акомпанирайки на тогава малката Крисия по време на Детската Евровизия през 2015г.? Днес близнаците музиканти Хасан и Ибрахим постигнаха забележителен успех на конкурс във Франция. Двете момчета бяха избрани сред най-добрите на престижния музикален конкурс Etoiles du piano във френския град Рубе. С това младите ни клавирни виртуози влязоха в топ 10 нанай-добрите пианисти в света!

За призовата десетка близнаците от Шумен успяха да се преборят с конкуренция от над 350 участници от четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

"Синовете ми казват, че за тях е важна единствено победата, не признават дори и второто място. Но избирането и на двамата в топ 10 на такъв международен конкурс е признание, че се справят отлично. Всяка музикална надпревара за тях е стъпка и опит към световния връх, който един ден ще достигнат", разказва пред "България Днес" Денис Игнатов - баща на близнаците, които смайват планетата с фантастичнита си виртуозност. 

Родителят е горд, че синовете му са заложили на изпълнения на българска класическа музика, в частност Панчо Владигеров, която силно е развълнувала публиката с ритмичността си.

Уау! Вижте как изглеждат виртуозите Хасан и Ибрахим днес (снимки)
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Уау! Вижте как изглеждат виртуозите Хасан и Ибрахим днес (снимки)

Конкурсът в Рубе е създаден през 2017 г. Участниците са на възраст от 18 до 30 години, като те трябва да са студенти в консерватория или да имат завършено музикално училище със специалност пиано. Хасан и Ибрахим са сред отличниците на музикалната консерватория в нидерландския град Маастрихт. 

След шеметния успех на конкурся във Франция близнаците продължават с ангажиментите си. Следва турнето им в България, което започва другата седмица. Първият им концерт ще бъде в Ямбол на 30 ноември. Следват изяви в Шумен (1 декември), Сливен (4 декември) и Плевен (5 декември).