Автор
Антония Михайлова

След конкурса Мис Вселена 2023 светът още говори за нея: Мис Непал – момичето, което счупи стереотипите за красота и сложи в джоба си всички тънки красавици

Седмица след като "Мис Никарагуа" в лицето на 23-годишната Шейнис Алондра Паласиос Корнехо спечели титлата "Мис Вселена 2023", една друга красавица и участничка в конкурса – "Мис Непал", продължава да привлича погледите към себе си и да буди възхищение заради дръзката ѝ изява на престижния форум. 

Закръглената представителка на страната на Буда прикова медийното внимание заради нестандартната си красота и смелото ѝ решение да се появи на подиума в цялата си пухкава прелест, счупвайки стереотипите за красота, налагани десетилетия наред в конкурси от този тип по целия свят. 22-годишната хубавица направи същинска революция и буквално разби на "пух и прах" наложените представи за красота, изразяващи се в тънка талия и малка обиколка на ханша. 

"Мис Непал" - Джейн Дипика Гарет
"Мис Непал" - Джейн Дипика Гарет

Джейн Дипика Гарет излезе с горда осанка пред журито, превръщайки се в първата жена с макси размери, разходила се на сцената на конкурса "Мис Вселена". 

"Не можеш да ме бутнеш надолу, колкото и да се опитваш. Без значение какво казва светът, остани верен на себе си. Бъди себе си, всички останали вече са заети", призова от пиедестала на своята смелост и великолепие чаровната брюнетка. 

"Мис Непал" - Джейн Дипика Гарет
"Мис Непал" - Джейн Дипика Гарет

След като получава короната "Мис Непал" преди няколко месеца, Джейн Гарет споделя в различни интервюта историята на детството си, за трудностите през които е минавала, за думичката "дебела", която е принудена да слуша ежедневно, за моментите, в които е ставала жертва на присмех, обиди и унижения заради външния си вид. 

На конкурса "Мис Вселена" обаче публиката тотално избухва във възторг, виждайки Джейн да дефилира с гордо вдигната глава със сребристия си бански костюм. "О, УАУ, Джейн Дипика Гарет от Непал е такава красавица и се противопоставя на стереотипа в Мис Вселена", коментира в захлас потребител в социалните мрежи. "Джейн Дипика Гарет, ти преодоля бариерите. Поздравления за Топ 20, любима моя", хвали я друг, впечатлен от женската ѝ сила и увереност. 

"Мис Непал" - Джейн Дипика Гарет
"Мис Непал" - Джейн Дипика Гарет

Коя всъщност е "Мис Непал"? Джейн Дипика Гарет е студентка от Катманду, която учи за медицинска сестра. Преди няколко месеца тя побеждава 20 други състезателки в борбата за титлата "Мис Непал". Най-силните ѝ качества, с които успява да впечатли журито тогава, са естественият ѝ чар и застъпничеството ѝ за психичното здраве. 

"Аз съм тук като жена, която не отговаря на определени стандарти за красота, за да представя жените с извивки като мен, които се борят ежедневно с наднорменото си тегло и са изправени пред хормонални проблеми. Вярвам, че няма един стандарт за красота, а че всяка жена е красива точно такава, каквато е", казва тя.

По време на представянето си в предварителния кръг на "Мис Вселена 2023", "Мис Непал" изтъква, че въпреки тежките критиките относно теглого ѝ, тя е истинска и силна жена, която не се оставя чужди мнения да я съборят и наранят. Затова и като едно от най-добрите качества, които притежава, тя посочва смелостта. Смелостта, която започва да гради още от ранно детство, за да се изправя с дойстойнство и без срам пред упреците и негативизма на света. 

"Беше ми много трудно да стигна до тук. Ето защо се чувствам много горда от израстването си като личност и като жена. Ако трябва да ви кажа коя е суперсилата, която искам да притежавам в живота, това би била телекинезата. С една дума описвам себе си като визионер. Освен това не мога да прекарвам твърде много време, без да чета и най-вожното нещо за мен е да посветя възможно най-много време на семейството и близките с", казва за себе си изключителната "Мис Непал".

View post on Instagram