Автор
Ева Григорова

Черешката на тортата: Рълев ще сготви с баба си, Мастагарков ще говори за гаджетата си

Седмица след финала на "Игри на волята", по традиция, започва поредица в "Черешката на тортата", в която всеки участник от шоуто ще покани зрителите в дома си и ще приготви вкусна вечеря. Пръв, разбира се, ще бъде победителят в 5-и сезон Иван Рълев, който ще очарова зрителите с амбициозен подход в кухнята и ще посрещне гостите в родния си град Симитли. 

От предаването издават, че Рълев ще заложи на традиционна българска кухня, като питката ще бъде омесена от него и баба му. Вълнуващото посрещане и приятелската обстановка ще гарантират отлична атмосфера, а шампионът е подготвил цели три изненади за своите гости. Той ще говори за работата си и за живота след победата в „Игри на волята“, но дали десертът му ще се хареса на всички?

Вечеря в стил „Гатьо“ ще видят зрителите във вторник, когато в „Черешката на тортата“ ръкави ще запретне култовият Пеньо Гатевски – Гатьо. Командосът от специалните части ще разчита на гостоприемството на родния си град Пловдив, където ще готви в професионална кухня и ще посрещне гостите си в ресторант. Изключително колоритният участник в екстремното риалити ще говори, каквото мисли и ще готви, както реши. В менюто му ще влязат любимите му сьомга и аспержи, а за десерт ще предложи уникално вкусна торта. В кухнята му ще има саботаж и огън, но дали крайният резултат ще се хареса на останалите? Феноменът на „Игри на волята“ ще се върне в спомените към годините си като военен, а вечерята му ще започне и завърши с музикални изненади.

Българският Кен Благомир Мастагарков ще представи стилна и елегантна вечеря в сряда. Моделът и бивш футболист ще приготви модерно четиристепенно меню с българска нотка, разкривайки пред зрителите неподозираните си таланти. Финалистът в „Игри на волята“ сезон 5 ще готви с био продукти, а част от вкусните му предложения ще бъдат домашна питка с три вида разядки и свинско бонфиле с билкови трохички. Елегантният готвач ще пробва да приготви по-добри аспержи от предложените от Гатьо, а масата му ще бъде без забележка. Красивата презентация и балансираното меню ще впечатлят останалите участници в предаването, пред които завършилият на почетното пето място Мастагарков ще разкрие, че все още не е открил жената до себе си.

В четвъртък зрителите ще видят как се справя с готвенето европейската и световна шампионка в самбото Мария Оряшкова. Последната Амазонка ще признае, че няма опит в кухнята, но ще компенсира с изключително старание и дисциплина. Мария ще посрещне гостите си с лесни, но вкусни рецепти, приготвени с домашни продукти. В менюто й влизат две салати, основното ще бъде в гювече, а десертът й ще е вкусен и полезен. Шампионката ще направи жест към близката си приятелка Теодора Мудева, която ще получи специална порция. Пред гостите си Мария Оряшкова ще повдигне завесата над личния си живот и ще разкрие как й е повлиял дългият престой на Дивата река. И още - какво й е коствало да сподели на Арената, че слага край на професионалната си спортна кариера.

Красив завършек на седмицата ще постави носителката на титлата Мис България за 2018 г. Теодора Мудева. За приготвянето на креативните ястия ще ѝ помага нейният годеник и участник в „Игри на волята“ – Румен Радев. Моделът ще изненада с брускети с компот от праскови и необичайни сарми с патешко магре и булгур, а вечерята й ще стартира не къде да е, а в зала по танци. Бившата състезателка по спортни танци ще им покаже основни стъпки, но един от гостите й ще откаже да танцува ча-ча. Вкусните изкушения, приготвени съвместно с Румен, ще впечатлят останалите участници, пред които Теодора Мудева ще сподели още за съвместния й живот с Румен Радев и за любовта от пръв поглед.