Автор
Ева Григорова

Това ли е най-лошият фотошоп в историята: Защо коледната картичка на Уилям и Кейт ги изложи толкова много?

Оказа се, че Катрин, принцесата на Уелс и принц Уилям са изключително „шокирани“ от реакцията на тяхната коледна картичка за 2023 г.. Говори се, че бъдещите крал и кралица са „смутени“ от твърденията, че черно-бялото изображение е „силно редактирано“ или автоматично генерирано от AI, сподели източник, близък до двойката.

Празничната снимка включва и трите им деца, принц Луи, принцеса Шарлот и принц Джордж. Редица потребители на социалните мрежи отправиха критика към това как са снимани Уилям и Луи. Най-малкото от децата на семейство Уелс изглежда така, сякаш му липсва средният пръст на лявата му ръка, а принцът на Уелс изглежда „без крак“. 

View post on Instagram
 

Ето и част от коментарите аномалиите. „Току-що видях, че медиите показаха „липсващия пръст“ на принц Луи, който е най-лошият фотошоп в историята. Колко неудобно и грозно е това. Направете го по-добре“. „Аз никога не съм чувал за нещо толкова глупаво. Палецът му е скрит." Друг пък посочи: „Къде е долната половина на Уили? Помислете за ъгъла на предполагаемия му десен крак, левият му крак трябва да се вижда в отвора на стола, освен ако не се опитва да направи шпагат?“ Всички тези проблеми са лесно обясними, тъй като по-внимателно вглеждане разкрива, че левият палец на Луи е пъхнат под подлакътника, което създава по-широко пространство в средата на ръката му.

Принцът и принцесата на Уелс не са коментирали публично подозрението около коледната си картичка. Двойката показа изображението в своя Instagram в събота, 9 декември, един ден след успешния концерт на бъдещата кралица Together at Christmas. Цялото кралско семейство се подготвя за ежегодното пътуване до Сандрингам Хаус в Норфолк, за да прекара Коледа и да посрещне новата година с крал Чарлз III и кралица Камила. 

Кралят и кралицата също пуснаха наскоро и официалната си празнична картичка, която е изображение на дуото в Бъкингамския дворец, направено в деня на коронацията им на 6 май. 

Последните две седмици бяха доста трудни за краля и принцесата на Уелс, тъй като и двамата бяха посочени като двете кралски особи, за които се твърди, че са поставили под въпрос цвета на кожата на принц Арчи през 2019 г. Това беше разкрито под формата на „грешка в превода“ в холандското издание на биографа на Съсекс Омид Endgame.