Автор
Теодор Муховски

Ето какво да направите, за да издържите на токчета през цялата нощ

Определяни като квинтесенцията на женския аксесоар, токчетата се превърнаха и в незаменима част от гардероба за вечерните и нощните партита. Прекарването на няколко часа в обувки с висок ток обаче може да бъде доста голямо предизвикателство и подобно забавление често завършва с болезнени ожулвания или дори мехури. И така, какво можете да направите, за да предотвратите неприятните последици? 

Ако искате да свикнете с обувките на токчета, започнете да ги носите веднага, след като ги купите 

Краката ви изглеждат феноменално в тях, но след като прекарате няколко часа, започвате силно да се съмнявате в отдадеността си на красотата. Уморените крака скоро ще потърсят помощ, а всичко, което искате, е да се отървете от тези неудобни обувки възможно най-бързо. Достатъчно е обаче да действате, преди те да са нанесени щети. 

Трябва да помислите за болката в краката и протриването, когато си купувате нови обувки. Ако искате да танцувате цяла нощ на новите си токчета, не ги купувайте онлайн. Тогава нямаме възможност да ги пробвате и да проверите дали са толкова удобни, колкото изглеждат. 

Когато пазарувате в магазина, не забравяйте, че обувките на токчета трябва да прилягат идеално на крака ви. Ако още в първия момент усетите, че обувката е с лоша форма или токът е твърде висок, откажете се от покупката, дори ако подобни обувки са най-голямата ви мечта. Не си казвайте, че ще издържите. В края на краищата прекарването на нощта в тях ще бъде истински кошмар. Вместо забавление, партито ще се превърне в мъчение. 

Изпитани трикове за осигуряване на комфорт в обувките на токчета 

След като вече имате мечтаните и най-важното - удобни обувки в гардероба си, обуйте ги няколко пъти преди големия ден. Ако искате да ги "разтегнете" още повече, просто сложете дебели чорапи и едва тогава ги обуйте. Ако усетите натиск в някоя област, посегнете към сешоара и ги обдухайте с горещ въздух. 

Нанесете слой овлажняващ крем непосредствено преди излизане, за да предпазите краката си от евентуално протриване. 

Кои пръсти да придържате заедно за обувки на токчета? 

Ако искате да увеличите комфорта на обувките си с висок ток, можете да използвате един трик, който моделите използват масово. Той включва залепяне на третия и четвъртия пръст на крака с медицинска лента или еластичен бинт. Това е така, защото именно между тези пръсти се намира нервно разклонение, което е подложено на натиск при ходене. Като ги залепяме заедно, неутрализираме натиска и така избягваме болката. 

Преди излизането също така е добре да напръскате краката си с дезодорант, което ще елиминира възможността кожата ви да се изпоти и в резултат на това обувките или каишките да се изхлузят.

Ирина Флорин се показа с обувки за 3 бона
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Ирина Флорин се показа с обувки за 3 бона

Автор Ева Григорова