Автор
Ева Григорова

Кралски коментатор: Чухме критиките на Меган и Хари, нека измислят нещо ново тази година!

С началото на 2024 г. Меган Маркъл и принц Хари вероятно трябва да „намерят нещо ново за казване“ по отношение на британското кралско семейство. „Техният проблем тази година е да излязат от друга кутия, за да намерят нещо ново за казване. Чухме всички критики, безмилостни и повтарящи се, към собственото им семейство“, каза кралският коментатор Майкъл Коул пред медиите.

„Голяма трагедия е, че кралят никога не вижда внуците си, принц Арчи и принцеса Лилибет. Когато кралица Елизабет II беше жива и имаше идеята принц Хари да напусне вилата Фрогмор в Уиндзор, той каза на баща си, „Но не искаш ли да видиш внуците си“, добави Коул. „Сигурен съм, че това е голяма болка за него, защото всеки път, когато видите краля със семейството му, е много очевидно, че той  показва привързаността към семейството си, която може би като дете самият той не е получавал. " Миналата година се появиха слухове, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще посетят кралските особи на Коледа с Арчи и Лилибет Даяна, но това така и не се случи. 

„Мисля, че си струва да си припомним, че току-що отпразнувахме Коледа, а това е време, в което да бъдем със семейството си. Страхувам се, че Съсекс не са получили тази бележка. И какво имаме ние? Имаме ситуация, в която Меган почти не говори с никой член на семейството си, с изключение на майка си и една племенница. И Хари не разговаря с никой член на кралското семейство, освен с дъщерите на принц Андрю, Беатрис и Юджини", отбеляза кралският журналист. 

Що се отнася до това какво да очакваме тази година от кралското семейство, Коул сподели: „Годината ще бъде натоварена за краля и кралицата. Към края на годината, през октомври, има среща на правителствените ръководители на Британската общност в Самоа на юг Тихия океан и кралят и кралицата ще съчетаят това с посещения в Австралия и Нова Зеландия. Мисля, че трябва да има посещение в Канада през тази година, защото тези земи трябва да виждат своя монарх от време на време. Това също ще бъде време да тестваме популярността на монархията в Австралия. Последните проучвания показват, че 56 процента от австралийците подкрепят монархията“, заключи той.