Автор
Евелин Попадийна

Защо стюардесите не пият кафе или чай в самолета

Ранните и късни полети са трудни за всички ни. Единственото спасение е топла чаша кафе или чай, които да ни освежат. Но следващия път, когато се качите на борда помислете дали да пиете точно тези напитки. 

„Стюардесите не пият топла вода в самолета. Също така не пият обикновено кафе и обикновен чай“, споделя стюардеса пред Business Insider. Това се дължи на това, че водата за чай и кафе, по време на полет, идва от чешмата, а не от бутилка. Тази вода може да е ужасна.

Според проба на EPA от 2004 г. на водата от 158 самолета, 13 процента съдържат колиформи. Установено е, че във водата на два от самолетите има опасна E.coli. И че един на всеки осем самолета не отговаря на стандартите на агенцията за бесопасност на водата. 


„Водата на борда е регулирана от Агенцията за опазване на околната среда, за да се осигури безопасна питейна вода в самолета“, казва Асоциацията на стюардесите-CWA пред Business Insider. „Асоциацията на стюардесите-CWA настоя за тази регулация преди повече от 15 години. Регламентът дава широка свобода на преценка на авиокомпаниите за това колко често трябва да тестват водата и да промиват резервоарите. Не вярваме, че този регламент стига достатъчно далеч или че се прилага достатъчно", добавят те.

Бактериите вероятно се пренасят докато водата е в транзит, съобщава NBC. Според проучване от 2015 г. в International Journal of Environmental Research and Public Health микроорганизми съществуват в транспортните средства, а не в първоначалния източник на водата, като по този начин организмите се прехвърлят лесно.

Разкриха причината за смъртта на Шинейд О'Конър
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

Разкриха причината за смъртта на Шинейд О'Конър

Автор Ева Григорова