Автор
Ева Григорова

Разкриха причината за смъртта на Шинейд О'Конър

Официалната причина за смъртта на Шинейд О'Конър е разкрита. Coroners Court в Саутуорк обяви, че звездата е починала поради естествена смърт. Припомняме, че тя си отиде от този свят на 26 юли 2023 г. на 56-годишна възраст.

Съдът добави, че вече са преустановили проверката за нейната смърт, въпреки че тя никога не е била третирана като подозрителна.

Irish Times потвърди трагедията миналата година с изявление, което гласи: „С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашата любима Шинейд. Нейното семейство и приятели са съсипани и поискаха уединение в този много труден момент.“ По това време изпълнителката на Nothing Compares 2 U беше открита безжизнена в дома си.

О'Конър се бореше с психични проблеми през годините, като вътрешен човек твърди, че е достигнала най-ниската си точка, след като 17-годишният ѝ син Шейн посегна на живота си през 2022 г.

"Шинейд едва успяваше да функционира след това", обясни източник. "Тя изпадна в най-дълбоката депресия и открито призна, че е черупка от човешко същество, за което остава да живее малко. Тя просто искаше да бъде с Шейн."

Друг вътрешен човек твърди, че звездата е „висяла на косъм“, преди да почине, обяснявайки: Шинейд се нуждаеше от постоянно, задълбочено професионално лечение. Проблемите ѝ бяха твърде дълбоки, за да може да се справи с тях сама.“

Самата О'Конър каза това, след като синът ѝ почина: „Оттогава живея като немъртво нощно създание“, написа тя в социалните медии тогава. „Той беше любовта на живота ми, светлината на душата ми. Бяхме една душа в две половини. Той беше единственият човек, който някога ме е обичал безусловно. Изгубена съм без него."

Въпреки това, при последната си публична изява, която бе на наградите RTÉ Choice Music Prize Awards четири месеца преди смъртта ѝ, тя изглеждаше в добро настроение.

През годините О'Конър разкри, че е била диагностицирана с биполярно разстройство, комплексно посттравматично стресово разстройство и гранично разстройство на личността.

Певицата призна, че се е опитвала да се самоубие в миналото, а през 2020 г. тя публикува страшно съобщение във Facebook, което отново намекна за самонараняване. „Взех свръхдоза. Не съм у дома, в хотел съм, някъде в Ирландия, под друго име", написа тя, преди да бъде открита в безопасност в Ирландия. "Ако не бях публикувала това, децата и семейството ми дори нямаше да разберат. Бях мъртва за още две седмици, тъй като никой от тях не се занимаваше с мен нито за минута. Можеше да съм мъртва тук вече от седмици и те никога нямаше да разберат."