Автор
Теодор Муховски

11 януари е важен ден: Какви опасности и възможности крие тази дата за вас

Днес е благоприятно време за промени, прозрения и яснота, но крие и много опасности. 

Първото новолуние за 2024 г. ни посреща единадесет дни след началото на новата година. Това новолуние в Козирог ни позволява да положим основите за реализиране на мечтите си през следващите дванадесет месеца. 

11 януари е време на възможности 

Началото на годината може да породи много силни емоции, включително неконтролируемо желание за вземане на решения. Работейки с енергията на новолунието в Козирог, знайте, че имате възможност да оформите за себе си начин на живот, който има място за маневриране. 

Свободни сте да промените намеренията си по всяко време. Не е необходимо да решавате всичко точно сега и да следвате решенията си неотклонно. Просто се съсредоточете върху това как искате да се чувствате през следващата година и подробностите ще дойдат от само себе си. 

Голяма част от промените през този период ще дойдат от ежедневното изследване на вашите чувства, мисли и желания. В крайна сметка това е, което искаме - малки прозрения и промени, които можем да обработим, интегрираме и затвърдим. 

Когато се променяме прекалено глобално и бързо, това избива почвата изпод краката ни. 

Гледайте на периода на това Новолуние като на план за всеки ден от годината, като въвеждате полезни практики и ритуали, които могат да станат част от ежедневието ви, и същевременно измествате лошите навици и вредните дейности. Започнете със съществения въпрос как искате да се чувствате, а след това се запитайте какво ви помага да се чувствате по този начин и как да поддържате това настроение. Експериментирайте с практики, които насърчават това състояние във вас. 

Първите ви няколко сутрини играят ключова роля в този процес. Може би опитайте да започнете деня си с йога, медитация, водене на дневник, подреждане на карти или просто разговори на чаша кафе. Това, което ви помага да зададете тон на вибрациите си всеки ден, ще промени по-късно вибрациите на целия ви живот. 

Козирогът е кардинален земен знак. Той символизира енергията на земята, като ни помага да се свържем с този елемент в живота си. Сезонът на Козирога ни помага да се чувстваме съсредоточени, с ясно мислене и готови да се справим с безбройните предизвикателства, които животът ни поднася. Тази енергия ни напомня, че с правилния фокус и решителност можем да постигнем всичко. 

Какви са опасностите през този период и кой ще бъде засегнат? 

На първо място, всички "неизяснени въпроси", останали от миналата година, ще станат известни. Дългове за обучение, недовършени задачи в работата, гневни кредитори, близки хора с намерение да сложат точка на всички - всичко това ще се стовари върху вас като снежна топка. Затова се заемете с работата още сега, без да отлагате нито за секунда, за да прекарате този период повече или по-малко спокойно. 

Като цяло този период ще бъде неблагоприятен за неорганизираните хора, твърде мечтателните, които са неспособни да следят времето, както и за мързеливите. Ако сте сред тях, то в седмицата преди 11 януари и в периода след това трябва да поемете контрол над себе си, да спазвате ясен график, да си направите списък с нещата, които трябва да свършите всеки ден, и да не си давате индулгенции. В противен случай последиците от ветровития ви начин на живот ще бъдат твърде тежки.

Какво ще се случи през Новолунието в Козирог на 11 януари 2024
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Какво ще се случи през Новолунието в Козирог на 11 януари 2024

Автор Астролог - Ивелина Пенчева