Автор
Веселина Петрова

Наше село ще кандидатства в Гинес заради рекорден брой пътни знаци

Българско село съвсем спокойно ще може да кандидатства за рекордите на "Гинес", след като 110 пътни знака са разположени по главния му път. Става дума за хасковското Узунджово. Някои от знаците са буквално на 5 метра един от друг, показва в репортаж Би Ти Ви. А кметът дори е решил да кандидатства за Гинес... 

"Над 100 са, обаче хората не ги спазват, това ми е направило впечатление“, казва Божидара Пашкова, която живее в Узунджово.

"Пътят не е оправен, ама знаци има“, казва друг жител.

 "Аз мислех даже, че ще слагат лампи. То се оказа, че знаци“, коментира учуден Милко Кирчев. 

От Пътната агенция посочват, че вертикалната сигнализация на пътя Хасково - Симеоновград, част от който е Узунджово, включва 468 пътни знаци и табели. 

От "Пътна полиция“ пък коментират, че те съгласуват само пътните знаци по отношение на безопасността на движението, но не и броят им. И че поставянето на повече знаци не е в нарушение на закона. 

Кметът също е доволен. И дори има идея: "Аз се радвам, че има на всяка пресечка знак и ще кандидатствам в Гинес за село с най-много пътни знаци“, заявява Димитър Ничев. 

Всъщност има и добра новина - от полицията съобщават, че след поставянето на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.