Автор
Антония Михайлова

Той шокира света: Запознайте се с еднометровия бодибилдър джудже, който влезе в Рекордите на Гинес

Когато е още бебе, лекарите казват, че заради малките си крака никога няма да може да ходи, а днес той вече е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-ниския културист на планетата... 

Представяме ви индиеца Пратик Мохите. Той е висок само 102 см, но независимо от малкия си размер, благодарение на силния си дух, воля и упоритост той успява да обори всякакви прогнози и да бъде това, което е днес.

Мохите живее в Махаращра, Индия. За първи път той проявява интерес към фитнеса като тийнейджър, докато гледа чичо си как тренира. Така и той започва да посещава залата, но се сблъсква с подигравки и скептицизъм. 

Скоро най-малкият културист разработва строг дневен физически режим, състоящ се от 30 минути джогинг всяка сутрин и два часа тренировки във фитнес залата всяка вечер.

View post on Instagram
 

През 2021 г. Мохите измества от челната позиция Винс Браско от САЩ, който е висок 124 см. Споделя, че победата му над Браско е като нещо, което му влива невероятна енергия, вяра и хъс. Благодарение именно на титлата си Мохите получава сегашната си работа като личен инструктор, казва още той.

"Хората ме уважават и където и да отида, ме разпознават. Освен това ме молят и за селфита, което допълнително ме кара да се чувствам добре и щастлив", признава бодибилдърът. Пратик обаче не се задоволява само с титлата, но си поставя за цел да влезе и в "Книгата за рекорди на Гинес".

View post on Instagram
 

"Когато започнах да тренирам, много приятели и хора от селото ме обиждаха и казваха, че няма да успея", разказва състезателят. "Но аз си поставих задача и се принудих да покажа на света кой съм и на какво съм способен. Продължих да тренирам и да се мотивирам един ден да поставя световен рекорд в бодибилдинга."

За да реализира мечтата си, той полага невероятни усилия, и  с постоянство и упоритост започва да работи над себе си. Дори през свободното си време той не излиза от фитнес залата, където допълнително набляга на лицевите опори.

View post on Instagram
 

Хранителният режим на Мохите не се отличава с особено разнообразие. Той включва предимно чапати (индийски хляб), ориз, зеленчуци и леща. Бодибилдърът не крие, че понякога му се приискав да си похапне нещо по-различно, прави го, но много рядко. Признава, че домашно приготвената храна е най-добрият начин да се грижи и поддържа тялото си здраво.

Усилията и влъженият труд днес са донесли на Пратик Мохито желания успех. Той вече официално може да се похвали, че държи световния рекорд на Гинес за направени най-много лицеви опори - 84 на брой, за една минута в категория SS (Short Stature), пише в сайта на Световните рекорди на Гинес.

View post on Instagram
 

Абревиатурата обозначава класификациите, които горонтират, че хората с физически, зрителни или интелектуални увреждания имат шанса да опитат силите си за рекорди, без да се налага да се състезават нечестно срещу претенденти с други физически данни.

Мохите се състезава в повече от 40 състезания по културизъм на областно, щатско и национално ниво. Споделя, че често се случва по време на състезанията, други културисти да бъдат "шокирани", когато го видят, но това не го плаши. Най-малкият културист се надява да използва примера си, за да насърчи и вдъхнови други ниски хора, изправени пред подобни предизвикателства.

97-годишна фитнес икона сподели своята супер закуска за дълголетие
ЗДРАВЕ
Автор Ева Григорова

97-годишна фитнес икона сподели своята супер закуска за дълголетие

Автор Ева Григорова

"Въпреки че ръстът ни е малък, мечтите ни трябва да са големи", казва малкият голям мъж. "Няма нищо невъзможно на този свят. Ако работим упорито с отдаденост, можем да заменим невъзможното с възможното."

В бъдеще най-ниският културист възнамерява да продължи да спортува усърдно и дори ще отвори собствена фитнес зала, където ще вдъхновява и тренира бъдещи съмишленици.

View post on Instagram