Автор
Веселина Петрова

Някои неща никога не се променят: Боксьорът Антъни Джошуа е почти милиардер, а още живее при мама

Антъни Джошуа печели доста добре от рекламни договори. Състоянието му възлиза на около 210 милиона евро, изчислиха медиите на Острова, но това не му пречи вечер да се прибира в дома на майка си.

През 2023 г. Джошуа добави в сметката си 50 милиона евро, което прави по 130 000 евро на ден. 34-годишният спортист, който не крие амбицията си да стане милиардер, уверено трупа печалби със своята компания Sparta Promotions, пише Би Ти Ви. Фирмата, през която минават приходите му от бокс и спонсорски договори, струва 150 милиона евро. Тук обаче не са включени последните му две битки на ринга - победите над Ото Валин в Саудитска Арабия през октомври и Робърт Хелениус в Лондон през август. А битки предстоят, както и хонорари...

View post on Instagram
 

Джошуа е рекламно лице и на най-тузараките марки за мъжко спортно и елегантно облекло. Той доста активно инвестира в недвижими имоти, притежава и бизнеси в различни сфери.

"Когато започнах, целта беше да стана мултимилионер. Но сега има обикновени хора, които притежават милиони само заради цените на своите имоти. Затова вече се стремя да бъда милиардер", категоричен е Джошуа. 

Освен всичко останало, той е собственик и на впечатляваща колекция автомобили - Rolls Royce Phantom, Mercedes v8 и Audi A3 S-Line. 

Но още живее с мама в Лондон. "В нашата култура човек расте със семейството си и остава в семейния дом дълго време. Подкрепям своите родители. Защо ще се изнасям и ще оставя майка си сама? Заради някакво момиче? Когато едно момиче се свърже с мен, то не просто се жени за мен, то се жени за моето семейство", смело заявява Джошуа. Дами, готови ли сте да се омъжите и за мама?