Автор
Ева Григорова

Двама мъже и половин разбирателство: Денят, в който на Аштън Къчър му писна от тормоза на Чарли Шийн

През 2011 г., след осем сезона и на върха на популярността на сериала, Чък Лори решава да уволни Чарли Шийн от „Двама мъже и половина“. Продължителните проблеми на актьора с алкохола и наркотиците са основната причина за това решение, а след това той наема Аштън Къчър да поеме ролята на Шийн. Шийн скоро започна своя кръстоносен поход срещу своя заместник, на когото в крайна сметка му писна от тормоза.

Година след прекратяването на договора му за главна роля в шоуто на CBS, Шийн направи някои шокиращи изявления пред TMZ за Къчър, който току-що беше дебютирал като член на актьорския състав в деветия сезон. „Уморих се да лъжа... Уморих се да се преструвам, че шоуто не е гадно... Уморих се да се преструвам, че Аштън не е гаден. Не е нищо лично... Просто ми е мъчно за него ..... Той трябва да играе по лоши сценарии“, каза Шийн. 

Тази първа атака даде път на много други обиди, които се появиха в социалните медии. Тогавашният Twitter (сега X) беше сцената, избрана от Шийн, за да продължи с още протести. Едва през 2014 г. на Къчър му писна от ситуацията и в шоуто на Джими Кимъл избухна: „Сериозно, стига. Минаха три години, а ти все още ме тролиш в Twitter.“

Почти десетилетие след това Шийн и Лори се помириха завинаги и всъщност актьорът се извини на сценариста и между другото на всички, които е обидил с поведението си. „Отидох и получих помощ, оздравях и се върнах, а след това... да, не знам защо не можах да поддържам това. И всеки път, когато външни елементи опетняваха основното нещо, търсех кого да обвиня, “ каза той на Deadline преди няколко месеца. 

И въпреки че малко се знае за това дали е имало сближаване между Къчър и Шийн, истината е, че Аштън винаги е избягвал споровете и неведнъж казвал, че макар и да не му е приятел, той дълбоко уважава Чарли Шийн като актьор.