Автор
Евелин Попадийна

Тайните за красота на тайландките

Тайландските жени притежават сияйна кожа, дълга бляскава коса и перфектни нокти. Подобно на японките и китайките, тайландките също имат тайни в грижата за кожата, които предават от поколение на поколение. Днес ще ви разкажем за част от ритуалите, които тайландките прилагат в рутината си.

Редовни масажи
Тайландският масаж подобрява енергийния поток около тялото и намалява напрежението. Масажът подпомага кръвообращението, което ви кара да се чувствате и изглеждате отпочинали.

Куркума
Куркумата е отличен скраб за лице. Тази подправка помага на кожата да изглежда свежа и ѝ придава блясък. Лечебните и антисептични свойства я правят чудесна за лечение акне и кожни проблеми. Добавете вода към малко куркума и разбъркайте добре, докато стане като паста. Нанесете по цялото лице и оставете да подейства за около 5 минути. По този начин кожата ви ще сияе.

Кокосово масло
Кокосовото масло се използва за коса, лице и тяло. Тайландките го използват за почистване и хидратиране на лице, като маска за коса и хидратиращ лосион за тяло. Вземете кокосово масло и го разтрийте около очите и други сухи области на тялото, преди душ, по този начин кожата ви ще е хидратирана.

Лимонена трева
Лимоновата трева е една от най-използваните съставки в тайландската грижа за кожата. Използвайте етерично масло или крем с лимонова трева и вижте как ще балансира мазната кожа и ще свие порите ви.

7 маски с ягоди за по-сияйна кожа
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

7 маски с ягоди за по-сияйна кожа

Автор Евелин Попадийна