Автор
Ева Григорова

Трудни дни за Уилям: За него вече няма полезен ход...

Твърди се, че принц Уилям "наистина не може да спечели", тъй като е принуден да жонглира между кралския си дълг на фона на диагнозата рак на крал Чарлз с възстановяването на принцесата на Уелс от операция. 

Престолонаследникът се върна към кралските си задължения миналата седмица, след като ги отмени, когато Кейт беше приета в болница миналия месец за коремна операция. Миналата седмица диагнозата рак на крал Чарлз беше оповестена публично, като монархът беше принуден да отмени и отложи предстоящи обществени задължения. Смята се, че Уилям може да се намеси, за да представлява баща си на събития, но в момента не са планирани такива ангажименти. Това обаче идва в момент, когато принцът на Уелс също трябва да се справя с грижите за съпругата си и трите им деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Източник близък до кралското семейство каза пред The Telegraph, че това е поставило Уилям в много трудна ситуация. Той посочи: „Уилям наистина не може да спечели в това. Или ще запаси спокойствие и продължава със собствената си програма, а хората казват, че не се справя. Или той се заема с повече задължения и хората смятат, че се опитва да бъде Като крал или - още по-лошо - че баща му не е способен и има нужда той да го замести." 

Междувременно източник, близък до Уилям, добави: „Тази седмица беше напомняне, че членовете на кралското семейство са на тези обществени позиции, но те също са човешки същества. Помислете за това: неговата партньорка в живота, с която е от университета, е претърпяла сериозна операция. Те имат три деца и всичките притеснения да поддържат нещата за тях нормални. После на всичкото отгоре разбираш, че баща ти има рак." „В моменти като този това е напомняне, че освен че е бъдещ държавен глава, той е и човешко същество. Той обработва новината за баща си, болен от рак, като човешко същество. Като се има предвид сериозността, с която той приема ролята си, разбира се, това е нещо, за което той ще мисли." - допълни източникът. 

Междувременно се казва, че Кейт се „възстановява добре“, след като напусна Уиндзор за първи път, откакто се прибра у дома след операция. 42-годишната Кейт се завърна у дома в Аделаида Котидж през януари, 13 дни след операцията в Лондонската клиника, където се събра отново с децата си. След повече от седмица почивка в Уиндзор, тя заедно с Уилям и децата се отправиха към дома им в Анмнър Хол в Норфолк, за да прекарат срочната ваканция там. 

Източник каза пред Daily Mail: „Катрин се възстановява добре. Тя очакваше с нетърпение промяната на обстановката и ще може да си почине спокойно в Норфолк, докато децата изпускат парата с Уилям.“ Също така близо до Сандрингам е кралят и той може да прекара време с Уилям, Кейт и внуците си през седмицата им извън училище. Вчера монархът посети църква с кралица Камила в първата си публична поява след обявяването на диагнозата му рак. Чарлз отложи всичките си публични задължения, но продължава задкулисната работа по своите червени кутии с държавни документи. В събота кралят благодари на хората за техните „многобройни съобщения за подкрепа и добри пожелания“ и каза, че е „еднакво насърчително“ да чуе как споделянето на неговата диагноза е помогнала за насърчаване на осведомеността за рака.