Автор
Ива Петрова

Майката на Дебора: Искам родителите на Георги да ме погледнат в очите

Делото на Дебора Михайлова, която през лятото беше нарязана с макетно ножче, започна с фалстарт. Председателят на състава Десислава Порязова взе решение да го засекрети. Съдийката се аргументира, че в разпоредителното заседание ще бъдат изложени интимни факти както за подсъдимия Георги Георгиев, така и за жертвата му – Дебора, и изгони журналистите. Процесът бе прехвърлен от Стара Загора в Пловдив от Върховния касационен съд, поради съмнения в обективността в Града на липите.

Преди старта на делото Дебора обяви, че се надява на справедлив процес. Момичето се появи с двама адвокати и поиска да се конституира като обвинител и граждански ищец. Искът ѝ от 200 000 лева обаче бе отхвърлен от съдия Порязова. Мотивите ѝ бяха, че по този начин ще се забави цялото съдебно производство. Защитниците на Михайлова искаха сумата за причинените ѝ физически и психически травми.

View post on Instagram
 

Адвокатите на Георги Георгиев настояха мярката му да бъде изменена от „задържане под стража“ в по-лека. Това не се случи, но и самият процес се провали. След 4-часово заседание Пловдивският районен съд върна делото заради допуснати съществени процесуални нарушения от страна на прокуратурата в досъдебното производство.

Дебора отказа коментар след решението на съда да прекрати делото.

Преди началото на разпоредителното заседание в Пловдив, майката на Дебора, Ивелина коментира: „Надяваме се на справедлив процес, но каквото и да реши съдът, раните и болката от преживяното няма да се върнат. Къде са родителите на Георги? Защо не дойдоха? Искам да ме погледнат в очите“.   

Дебора, която преживя нападение и 400 шева, ще бъде абитуриентка
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Дебора, която преживя нападение и 400 шева, ще бъде абитуриентка

Автор Ива Петрова