Автор
Ива Петрова

Диана Димитрова отново проговори за проблемите с Вергов

Диана Димитрова не се отказва. Актрисата отново захапа Юлиан Вергов, с когото от известно време водят дела един срещу друг. Диана твърдеше, че е била жертва на агресия. Тя изтъква много аргументи, че колегата ѝ и бивш партньор на сцената не е това, за което се представя, пише novini.bg. Но е и факт, че никъде не споменава името му. 

"Скъпи хора, приятели, колеги и журналисти, Първо, Толкова грозни неща се изписаха по мой адрес и в тази, крайно унизителна ситуация за мен и за семейството ми, за благотворителните каузи свързани с деца, в които съм участвала, съм длъжна да покажа още доказателства, поради заведеното дело от господина за Фейсбук статус. Звучи смешно, но делото е за фейсбук думи, не за набеждаване в престъпление и няма абсолютно, нищо общо, с упражненото насилие върху мен. Целта на това дело е да се излъска имиджа на господина. С единственото си писмено изявление, господинът най-безочливо изманипулира цяла България. Изрично заявявам, че когато имах отношения с него, той беше разделен с майката на дъщеря си, както я наричаше. Единственото, което знаех за госпожата е, че има партньор до себе си и живее в района на площад ''Гарибалди'' в гр. София. Не я познавам лично и никога не съм контактувала с нея. Не съм разрушила нечие семейство, защото такова нямаше.", пише Димитрова във фейсбук.

"Съжалявам, но аз няма да бъда съучастник, насилието в България да ескалира всеки ден. НАПРАВИХ СВОЯ ИЗБОР и стоически издържах последствията. Практика в България е жертвата да се наказва повторно, а насилникът да е защитен, особено ако насилникът е известен и с връзки. Това е тъжната действителност в България. Ако господинът беше невинен, отдавна щеше да е завел ДЕЛО ЗА НАБЕЖДАВАНЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, но никога няма да го направи, защото ще се явят свидетели, които ВЕЧЕ ЩЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за думите си, за разлика от предварителната проверка в полицията и могат да лежат в затвора за лъжесвидетелстване. Благодаря за подкрепата на жени и мъже, които ме спираха по пътя и ме поздавяваха за смелостта да говоря. Благодаря Ви за стотиците съобщения, в които ми разказахте вашите истории. Благодаря Ви, че не останахте безучастни. Щастлива съм, защото след моето признание, темата за насилието вече не е табу.", пише още Диана.