Автор
Ева Григорова

Ето защо възстановяването на Кейт е толкова трудно за нея

Кейт Мидълтън в момента е в отпуск по болест от кралските си задължения след мистериозна коремна операция, но ако зависеше от нея, тя щеше вече да работи.

„Тя винаги е била в много добро здраве и спортна форма, така че невъзможността да скочи от леглото и да се движи е трудна за нея“, разкрива източник за текущото състояние на 42-годишната жена. „Казаха на Кейт, че възстановяването ѝ може да отнеме няколко месеца и че няма да бъде на крака поне до Великден“, каза още източникът.

Тъй като майката на три деца е толкова активна, този период от време беше труден за нея. „От една страна, беше хубаво да си почива, но да се налага да седи и да гледа как другите вършат нейната работа е разочароващо“, отбеляза още той.

Бъкингамският дворец разкри състоянието на Кейт през януари. „Операцията беше успешна и се очаква тя да остане в болница от десет до четиринадесет дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си“, се казваше в официално изявление. „Въз основа на настоящите медицински съвети е малко вероятно тя да се върне към обществените си задължения преди Великден.“

„Принцесата на Уелс оценява интереса, който ще предизвика това изявление. Тя се надява, че обществеността ще разбере желанието ѝ да поддържа колкото се може повече нормалност за децата си; и желанието ѝ личната ѝ медицинска информация да остане поверителна“, продължава анонса. „Следователно дворецът Кенсингтън ще предоставя актуална информация за напредъка на Нейно кралско височество само когато има важна нова информация за споделяне.“

За щастие, съпругът на Кейт, принц Уилям, се „занимава с всичко у дома“, докато тя се възстановява. „Всички те са около нея, за да се уверят, че тя се чувства комфортно. Къщата им е пълна с любимите цветя на Кейт, удобни одеяла и възглавници и любимите ѝ закуски. Семейството е просто невероятно щастливо, че тя се завърна у дома в Аделаида Котидж“, каза втори източник, добавяйки, че трите им деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – „обичат“ майка си.

"Те разказваха истории на Кейт, носеха чай и ѝ правеха супа. Шарлот дори ѝ организира спа ден", добави източникът. "Тя трябва да си почине, но Кейт няма сърце да ги отблъсне."