Автор
Ева Григорова

Този знак показва, че Кейт се възстановява точно по план

Скорошното преместване на Кейт Мидълтън от дома ѝ в Аделаида Котидж в Сандрингам в Норфолк се разглежда като положителен знак за нейното възстановяване от изненадващата ѝ коремна операция. Трите деца на бъдещите крал и кралица са в междусрочна ваканция, а семейство Уелс реши да прекара известно време в провинциалното имение на кралското семейство, Сандрингам. 

Този ход беше приветстван като ясна индикация за "стабилното възстановяване" на Кейт само няколко седмици след операцията ѝ през януари. Бившият кралски кореспондент на BBC Джени Бонд сподели мислите си за преместването на Кейт, като каза: „Мисля, че е много окуражаващо, че Кейт е достатъчно добре, за да направи пътуването до Сандрингам. Това показва, че се възстановява стабилно.“ Тя също така отбеляза, че промяната на обстановката вероятно ще бъде добре дошло облекчение за Кейт по време на нейното възстановяване.

Джени Бонд също така посочи, че Норфолк е лесно достъпен от Лондон, което го прави удобно място за бягство за кралското семейство. Тя спомена: „Една от големите красоти на Норфолк е, че е толкова достъпен от Лондон. Разбира се, ако сте кралска особа, можете да стигнете навсякъде по-бързо от повечето от нас - и понякога вероятно използват хеликоптер - но дори и с кола е само няколко часа и това го прави много по-лесно, отколкото да стигнете до Балморал." 

Кралският експерт подчерта, че Норфолк предлага на семейството широко отворените пространства, от които има нужда. Тя също така спомена, че семейството има приятели в Норфолк, като маркиза и маркизата на Чолмондели, с които могат да се забавляват.

След операцията на Катрин през януари беше обявено, че тя няма да се върне към кралските задължения преди Великден. По време на церемония по инвеститурата в замъка Уиндзор принц Уилям сподели кратка информация за престоя на Катрин в болницата, като похвали медицинските сестри, които се грижеха за нея. Уилям спомена, че Катрин е имала на разположение две филипински медицински сестри, които са се грижили за нея и те са били „удивителни и мили“.