Автор
Антония Михайлова

Скъсани рокли, падания и голи звезди: Ето ги най-скандалните моменти от наградите "Оскар" 2024

И тази година най-престижните награди на филмовата академия не бяха пощадени от скандални моменти и неудобни ситуации. Нека да видим кои от тях успяха да оставят своя печат върху 96-ата церемония по връчване на наградите "Оскар":

Джон Сина излезе гол на сцената

Един от най-шокиращите моменти по време на церемонията бе излизането на чисто гол мъж на сцената, прикрил достойнството си само с плик с лист с името на победителя. И не, това не беше инцидент, а абсолютно планиран момент по сценарий. Въпросният мъж се оказа един от най-емблематичните представители на кеч федерацията, изявяващ се още като рапър и актьор Джон Сина.

Мускулестият мачо излезе уж плахо на сцената като препратка към гафа, който се случи преди години, когато гол мъж наистина претича през сцената. Припомняме, че това се случи през 1974 г.

Ема Стоун скъса роклята си

"Искам да благодаря на майка ми, брат ми, съпруга ми и дъщеря ми, която след три дни ще стане на три годинки. Не ме гледайте отзад - скъсана ми е роклята! Господи! Нямам сили! И глас не ми остана!... Миналата вечер се паникьосах и Йоргос ми каза - "Слушай, все едно не си ти. И е прав. Тук не съм аз, тук е екипът, който се събира и прави нещо. Ние всички сме заедно и за мен е голяма чест да го споделя с всеки от екипа. Благодаря за любовта, грижата и - Йорго - Бела Бакстър ще бъде завинаги с мен."

Това е само част от прочувствената реч на Ема Стоун, която грабна наградата за главна женска роля. Това е втори Оскар за актрисата, след като тя бе удостоена с престижната статуетка за първи път през 2017 г., отново за главна женска роля, за превъплъщението си в образа на млада актриса в търсене на слава в La La Land на Деймън Шазел. Във филма тя си партнираше с Райън Гослинг, който тази година беше номиниран за ролята си на Кен в блокбастъра "Барби".

На сцената актрисата излезе с очарователна ментова рокля на Louis Vuitton, която обаче бе разцепена на гърба. За това сподели самата звезда, като призна, че инцидентът се е случил, докато е слушала песента на Били Айлиш (която между другото заедно с Финеас спечели "Оскар" за най-добра оригинална песен за филма "Барби" - WHAT WAS I MADE FOR?).

Изключително развълнувана от признанието, Стоун допълни, че всичките ѝ кореги, номинирани в тази категория са невероятни. "Споделям статуетката с вас. Обичам ви!"

На 35-годишна възраст американката победи смятаната от мнозина за фаворитка Лили Гладстоун ("Убийците на цветната луна"). С двата си "Оскар"-а Ема Стоун се нарежда до легенди като Мерил Стрийп, Джейн Фонда и Джоди Фостър.

Ема Стоун
Ема Стоун

Джими Кимел отвърна на удара на Тръмп

След като бившият президент на САЩ - Доналд Тръмп, отправи люта критика по адрес на водещия на 96-ата церемония за наградите „Оскар“ Джими Кимъл, последният не му остана длъжен. Телевизионният водещ, коми и продуцент отвърна на удара, като публично подложи Тръмп на злъчна подигравка от сцената на кинонаградите.

„Наистина се гордея с нещо и се чудех дали мога да го споделя с вас. Току-що получих съобщение“, иронизира водещият, пояснявайки, че става дума за публикация, която Тръмп споделил в платформата си за социални мрежи Truth Social, която той решава да прочете на всеослушание в края на церемонията. „Имало ли е някога по-лош водещ от Джими Кимъл на Оскарите. Неговото начало беше като на човек, който се опитва твърде много да бъде нещо, което не е и никога не може да бъде“, пише Тръмп.

„Отървете се от Кимъл и може би го заменете с друг евтин, ABC „талант“, Джордж Слопанопулос. Той би накарал всеки на сцената да изглежда по-голям, по-силен и по-бляскав. Също така наистина лошо политически коректно шоу тази вечер и от години – разединено, скучно и много несправедливо. Защо просто не дадат Оскарите на тези, които ги заслужават. Може би така зрителите и телевизионните им рейтинги ще се върнат от дълбините. Направете Америка велика отново!“, гласи още публикацията на Доналд Тръмп.

След като приключи с четенето, което предизвика бурен смях сред публиката, Кимъл отсече: „Вижте дали можете да познаете кой бивш президент току-що публикува това?“... Е, благодаря ви, президент Тръмп. Благодаря ви, че гледахте. Изненадан съм, че все още сте... не е ли време да влезете в затвора?“, парливо продължи Кимъл.

В момента бившият президент е обсебен от желанието да се върне на президентския пост и води неуморима борба за Белия дом с надеждата отново да спечели на предстоящите избори през ноември тази година. Това се случва на фона на четири криминални обвинения срещу него, идващи от четири различни града.

Най-красивите рокли на наградите "Оскар" през годините
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Най-красивите рокли на наградите "Оскар" през годините

Автор Woman.bg

А ето и още няколко други скандални и нелепи моменти, които белязаха тази година най-престижните награди на филмовата академия на САЩ:

– Актрисата Кирстен Дънст се спъна и се блъсна в статуя, докато позираше за снимки със съпруга си Джеси Племънс.

– Лиза Коши пък имаше лошия късмет да се катурне директно върху червения килим.

– Джими Кимъл насочи острието на злъчния си език и към актьора Робърт Дауни – младши, като го подкачи за проблемите му с наркотиците в близкото му минало. От своя страна Робърт Дауни – младши с право изглеждаше доста ядосан.

– А Ал Пачино пък тотално изключи и забрави да прочете номинираните за най-добър филм.

Кирстен Дънст и съпругът ѝ Джеси Племънс
Кирстен Дънст и съпругът ѝ Джеси Племънс