Автор
Ева Григорова

Нов обрат: Меган и Хари имат план да се върнат към кралските си задължения след 6 месеца

Последните няколко месеца са изключително трудни за британското кралско семейство, а Фотошоп скандалът с последната снимка, споделена от семейство Уелс, сякаш направи нещата още по-сложни. На фона на тази ситуация се появиха слухове, че Меган и Хари планират да се върнат към работата си за британската монархия и дори имат шестмесечен план как това да се реализира.

Херцогът и херцогинята на Съсекс, които се оттеглиха от кралските си задължения през 2020 г., вероятно обмислят стратегическо завръщане, тъй като и те самите претърпяха доста сериозни бизнес провали, като преждевременното приключване на тяхната сделка със стрийминг гиганта Spotify например.

Кралският експерт Том Куин хвърли светлина върху предполагаемите планове на двойката, подчертавайки значението на връзката на семейство Съсекс с кралското семейство, която всъщност е единственото нещо, което прави двойката интересна за обществеността.

Покойната кралица Елизабет бе категорично против предложението на Меган и Хари да работят на половин ден за кралското семейство, като междувременно реализират свои собствени проекти. Тогава тя заяви, че е необходимо семейство Съсекс да вземат окончателно решение и че за нея споразумение „наполовина навътре, наполовина навън“ не е опция. След като кралицата почина обаче се предполага, че Меган и Хари се надяват крал Чарлз да бъде по-благосклонен към тяхното предложение, особено в сложната ситуация, в която се намира той в момента.

Това обаче никак не е сигурно, особено като се има предвид неодобрението на крал Чарлз относно запазването на кралските титли от двойката след прехода им към Холивуд.

Въпреки пречките, неотдавнашните усилия на принц Хари да поправи отношенията с кралското семейство, особено на фона на битката на крал Чарлз с рака, намекват за потенциално подобрение на отношенията. Неговото символично посещение в Кларънс Хаус през февруари, отбелязващо кратък, но важен момент на помирение с баща му, предполага, че първата крачка вероятно вече е направена. Предизвикателствата обаче продължават, включително съдебни битки относно мерките за сигурност по време на посещенията на принца и неговото семейство в Обединеното кралство. Въпреки неуспехите в съдебната зала, експертите потвърждават решимостта на принц Хари да даде приоритет на семейните връзки, без да се притеснява за сигурността си.