Za Zú Restaurant & Club бе отличен на официалната церемония за интериорен и продуктов дизайн Dibla Design Awards. Създадени още през 2003 г., наградите са признание за професионализъм и талант и се присъждат за най-високо ниво на компетентност и умения в интерирония дизайн. Статуетката за победител в категория „Обществен интериор – Кафе, бар & Динър“ бе връчена на дизайнера Антон Кузкин и неговия екип.

„За мен е истинска чест да получа първа награда за дизайн точно с този проект. Още с първата си локация в Слънчев бряг Za Zú се превърна в еталон за перфектната симбиоза между изключителна храна, забавление и отличителен интериор. Едно от големите предизвикателства бе да пренесем характера и бохемската атмосфера на морския клуб в идеалния център на София. Ето защо не е случайно и присъствието на мащабната ръчно изработена пластика на Нептун. А в присъствието на богове може да се задоволим само с най-доброто!“ – споделя дизайнерът.

Използвани са само естествени материали като букле, дърво, месинг, мрамор и микроцимент и именно това е в основата на едно специфично Wabi-Sabi усещане за интериор. Омекотяването на общата визия е постигнато, както чрез използваните материали, така и чисто геометрично, с оформяне на композиции от арки, изградени от дърво или микроцимент. Осветлението е една от перлите в дизайна на Za Zú. От една страна интензивността на архитектурното осветление се регулира, за да се подчертаят характерните елементи на интериора, от друга декоративното осветление, чийто акцент са висящи лампи от микроцимент, създава коренно различна сцена и атмосфера. Видео от интериора на ресторанта виж тук.

(в материала има продуктово позициониране)