Автор
Веселина Петрова

Ще се изненадате: Кога един мъж е готов да си тръгне от вразката заради друга

Има мъже, които просто не са създадени за сериозна връзка и семейство. И малко им трябва, за да погледнат встрани...

Независимо дали става въпрос за желание за нещо ново, или за чувство за свобода, има много причини, поради които един мъж може да обмисли да бъде с друга.

Просто иска нещо ново. Понякога човек може да се чувства така, сякаш е затънал в ежедневието си и буксува на едно място. И започва да се оглежда за нещо различно от обикновеното. Не че вече не обича партньора си, просто копнее за промяна, искра.

Умира от скука. Скуката може да се прокрадне в която и да е връзка – дори в брака. Монотонността може да накара доста мъже да потърсят стимулация и разнообразие.

Той просто е играч. Някои мъже са си такива - обичат игрите. Не става дума за любов или ангажираност, а за усещането, че си ловец, че преследваш, флиртуваш. Подобни мъже изпитват удоволствие да се доказват, постигайки лесни победи.

Задоволява егото си. Когато егото на мъжа е твърде голямо, той постоянно иска да получава одобрение от други жени, за да се чувства желан и оценен.

Чувства се неудовлетворен. Може да се чувства кофти, заради работата, парите, които изкарва, заради положението си в семейството.

Иска да бъде свободен. Понякога връзките ни действат като затвор, който искаме да напуснем. И точно това става причина да потърсим свободата - при друга.

Сексът вече не е същият. Когато емоционалната интимност в брака изчезне, мъжът търси нова тръпка. И тогава се появява другата.

Чувства се недооценен. Ако мъжът не се чувства оценен, може да потърси това другаде. Независимо дали става въпрос за възхищение, внимание или признание.

Гледайте другите... Понякога външни влияния, като приятели или колеги, могат да играят роля при решението на мъжа да търси извънбрачни връзки.