Автор
Ева Григорова

Принц Хари се страхува, че идването на власт на Доналд Тръмп ще застраши луксозния му живот в Калифорния

Статутът на американски жител на принц Хари се превърна в спорна тема, след като херцогът на Съсекс призна, че е злоупотребявал с незаконни вещества в книгата си "Резервният". В скорошно интервю президентът Доналд Тръмп намекна за депортирането на живеещия в Америка принц и експерти смятат, че Хари е загрижен какво ще се случи с него, ако Тръмп спечели изборите през 2024 г.

„Хари вероятно може да се страхува, че Тръмп идва на власт, защото би могло да има разследване, което да доведе до връщането на принц Хари в Обединеното кралство“, каза кралският коментатор Грант Харолд за GB News. „Но много хора смятат, че ако имаше нещо нередно, ако молбата за виза беше попълнена неправилно, това вече щеше да е решено в миналото, а не когато Тръмп дойде на власт“, добави той.

Преди да се премести в Калифорния, Хари имаше връзки с Барак Обама и президента Джо Байдън, тъй като всички те присъстваха на Invictus Games в миналото. Хари обаче няма същите отношения с републиканския кандидат. „Изглежда, че той очевидно се разбира доста добре с Байдън и в миналото мисля, че Тръмп е говорил много за него по начин, който показва, че той очевидно подкрепя Короната, покойната кралица и краля“, допълни Харолд. "Но когато става дума за Хари, той очевидно има резерви. С Байдън изглежда е много различно." „Дълбоко в себе си той вероятно се страхува какво ще се случи, ако Байдън слезе от власт и Тръмп дойде на власт“, продължи коментаторът.

В миналото на знаменитости, които са се борили със зависимост или с проблеми с наркотиците, е била отказвана виза, а критиците настояха администрацията на Байдън да поддържа към Хари същите стандарти, както при другите чужденци. „Като член на кралското семейство Хари наистина получава определени привилегии – но той не трябва да прави неща, които не са справедливи за другите хора“, обясни Харолд.