Автор
Ева Григорова

В емоционално видео Кейт Мидълтън разкри, че страда от рак

Принцесата на Уелс обяви тази вечер, че е била диагностицирана с рак на 42-годишна възраст и, че в момента е подложена на „превантивна“ химиотерапия.

В дълбоко лично, безпрецедентно и емоционално видео съобщение, заснето в Уиндзор в сряда, Катрин разкри, че новината е дошла като „огромен шок“ и че тя и Уилям правят всичко възможно да се справят с нея в името на своето семейство. Принцесата на Уелс сподели, че за нея съпругът ѝ е източник на утеха и увереност по време на борбата ѝ с рака.

Говорейки от пейка, заобиколена от нарциси и пролетен цвят, бъдещата кралица каза: „Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който е подходящ за тях и да ги уверим, че ще бъда добре. Както им казах: Аз съм добре и ставам по-силна всеки ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам в моя ум, тяло и дух. Да имам Уилям до мен също е страхотен източник на комфорт и увереност. Както и любовта, подкрепата и добротата, показани от толкова много от вас. Това означава толкова много и за двама ни."

Ракът на Катрин бил открит едва след като тя претърпя тежка коремна операция в The London Clinic през януари. Дворецът Кенсингтън заяви, че няма да споделя подробности за това какъв вид рак има принцесата или какъв стадий на рак е и помоли хората да не спекулират.

Крал Чарлз II който също в момента е подложен на лечение от рак – и кралицата бяха информирани за новината. В изявление тази вечер Негово Величество каза, че е „толкова горд с Катрин за нейната смелост да говори така, както направи“ и остава в „най-близък контакт с любимата си снаха“.

Не е известно дали принц Хари и Меган Маркъл са били уведомени предварително за съобщението на Кейт. Хари, който веднъж описа Кейт като „голямата сестра, която никога не съм имал“ и нежно я наричаше „Кат“, в момента не общува активно с брат си и снаха си.