Автор
Евелин Попадийна

6 грешки при прането, които съсипват дрехите ви

Прането е едно от ежедневните домакински задължения, които изискват внимание и грижа. Колкото и да е досадно понякога, ако искаме да запазим цвета и доброто състояние на дрехата, трябва да перем по правилния начин. Днес ви представяме няколко съвета, към които да се придържате, за да постигате винаги отлични резултати при пране.

Винаги сортирайте дрехите по цвят и материя
Много е важно да сортирате дрехите по цвят и материя, преди да започнете да перете. По този начин ще предотвратите смесването на цветовете, избледняване, петна и ще запазите дрехите в добро състояние.

Използвайте нормално количество препарат
Следвайте указанията на опаковката на препарата за пране. Прекомерното количество може да повреди дрехите ви и да получите нежелан резултат.

Избягвайте пране на висока температура
Високата температура на пране може да повреди дрехите и да се „свият“. Погледнете етикетите на дрехите, за да се ориентирате кое как се пере.

Използвайте програма за пране на деликатни дрехи
Деликатните материи, като коприна и кашмир, имат нужда от специална програма за пране в пералня. Можете да ги перете и на ръка.

Избягвайте сушилнята
Сушилнята може да повреди дрехите ви, да ги направи по-тънки и склонни към „свиване“. Вместо това заложете на старомодния начин на сушене – простори или сушилници.

Почистване на пералня
Периодично почиствайте пералнята си със специални препарати, за да я запазите в добро състояние и да предотвратите неприятни миризми.

Бъдете грижовни към дрехите си, ако спазвате тези съвети ще ги запазите в добро състояние за по-дълго време. А и ще изглеждате чисти и спретнати!

10 топ трика: Как да изсушим по-бързо зимното си пране
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

10 топ трика: Как да изсушим по-бързо зимното си пране

Автор Теодор Муховски