Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везни, април ви носи щастие, ново начало и ясни цели

Скъпи Везни, започвате прекрасно месец април и завършвате още по-добре, що се отнася до физическата пригодност и баланса ум-тяло. Колкото по-скоро се научите да се освобождавате от емоционалния си товар и да се доверявате на Вселената, толкова по-скоро тя ще спре да ви ръчка. Ще се научите да посрещате препятствията с позитивизъм и ще си позволите най-накрая да бъдете щастливи.

Наблюдавайте краката си. Сатурн, позициониран в неудобния за него знак Риби и ваш VI дом, би могъл да ви призове да се грижите повече за тази важна част от тялото си. Всъщност краката ни свързват със Земята и ни позволяват да се свържем с енергиите на нашата планета. Ето защо, всички тези дейности, които включват ходене, катерене, трекинг са добре дошли. След това обаче не забравяйте да благодарите на тялото си, може би с релаксиращ масаж или вана за крака, пълна с есенции и регенериращи соли!

Слънчевото затъмнение през април попада в дома на партньорството на Везните. Там се намира и ретроградния Меркурий. За някои представители на знака това води до ново начало, което означава изясняване и преодоляване на минали проблеми или коригиране на правилата, по които функционира връзката, и преразглеждане на бъдещи планове. Двойките трябва да обърнат повече внимание на общите стремежи, за да оцелеят в дългосрочен план. За други Везни обаче новото начало ще означава край на връзка, в която техните нужди и желания не се разбират или зачитат.

Ако досега можехте да се изгубите в лабиринта на мислите си, от април нататък ще имате ясна представа какво искате за живота си. Този месец може да сте по-комуникативни и общителни от обикновено. Може да сте склонни да прекарвате повече време с приятели и семейство, да организират партита или да посещавате социални събития. Чувствате страхотна възможност да разширите социалните си връзки и да изградите по-близки взаимоотношения с околната среда.