Автор
Ева Григорова

Безгласни и разочаровани: Хари и Меган са гневни, че не влизат в кралските новини

Принц Хари и Меган Маркъл са отчуждени от кралското семейство, но очевидно все още смятат, че трябва да бъдат „приоритетизирани“, когато става въпрос за кралски новини. Това прозрение идва, след като стана ясно, че на херцога на Съсекс е било казано за това че принцеса Кейт страда от рак само един ден преди разкритието да стане публично достояние. Другите висши работещи членове на монархията знаели за диагнозата „от седмици“.

„На Хари беше казано за рака на принцесата на Уелс ден преди видеото на Кейт да бъде пуснато и те определено са информирани за състоянието на принцесата – освен всичко друго, пълното игнориране на двойката би довело само до публични атаки от Хари и Меган“, обясни кралският автор Том Куин пред медиите.

„Те вече се чувстват раздразнени и разочаровани, че вече не им се дава приоритет, когато става дума за подобни неща – това просто засилва чувството им, че са жертви и че вместо да напуснат кралското семейство, те бяха изтласкани. Казват им нещата предварително, но само най-важните.“, добави той.

Куин продължи: „Подробностите винаги ще бъдат пазени от тях, просто защото те вече не са част от вътрешния кръг – нека не забравяме, че те сами си донесоха това, когато решиха да напуснат Великобритания и да престанат да бъдат работещи кралски особи.“

„През януари претърпях голяма коремна операция в Лондон и тогава се смяташе, че състоянието ми не е раково“, сподели принцесата на Уелс във видео изявление на 22 март. „Операцията беше успешна“, добави тя. „Въпреки това, изследванията след операцията установиха наличие на рак“, продължи Кейт. „Затова моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение. Това, разбира се, дойде като огромен шок и ние с Уилям правим всичко възможно, за да обработим това лично в името на нашето младо семейство."

Принц Хари и Меган Маркъл пуснаха изявление чрез своя говорител малко след публикуването на видеото. И двамата пожелаха успех на отчуждената си снаха и споделиха, че се надяват, че възстановяването ѝ може да протече в „мир“. Херцогът на Съсекс се очаква да посети Великобритания през май, за да присъства на 10-ата годишнина от честването на Invictus Games в катедралата "Сейнт Пол".